Olympische vlam doet Borne aan
08-06-2022
SPORTIEVE BEWONERS DIJKHUIS ONTHALEN FAKKELLOPERS SPECIAL OLYMPICS

Olympische vlam doet Borne aan

Vrijdagavond om 18.00 uur zal prof.mr. Pieter van Vollenhove in het Hengelose FBK-stadion de Special Olympics Nationale Spelen officieel openen. De ceremonie vormt de aftrap van een weekend vol sportplezier voor ruim 2.300 G-sporters die uit het gehele land, maar ook uit Saba en Bonaire afkomstig zijn. In alle 14 Twentse gemeenten vinden de Olympics plaats; in Borne (op ’t Wooldrik) wordt gehandbald. Woensdagmiddag al deed de Olympische vlam Borne aan. De zogenaamde Torch Run leidde naar Het Dijkhuis waar al een groot aantal bewoners met tal van bewegingsspelletjes actief was.
 

Torch Run

De Torch Run is een uit Amerika overgewaaid fenomeen en wordt gelopen door de politie en brandweer die zich als ‘bewakers van de vlam’ inzetten om de ‘Flame of Hope’ naar de openingsceremonie te brengen. Zo ook in 2022 dus, waarbij ze - voorafgegaan door loeiende sirenes - langs de verschillende zorginstellingen in onze regio gaan om de aandacht op het bijzondere sportevenement te vestigen. En zo was woensdagmiddag ook Het Dijkhuis aan de beurt. Als om 15.20 uur de vlam in aantocht is, staat Jan Gielians (voorzitter BLOS van de gemeente) en een groep cliënten van De Ster met een speciaal vervaardigd spandoek al ongeduldig te wachten.
 

Eenmaal gearriveerd trekt het hele gezelschap naar het Atrium waar een grote groep bewoners het sportieve voorschot op het komend weekend al heeft genomen en bezig is met ring gooien, tafeltennissen, blokken stapelen en zo meer. Als de fakkel met het spaarzame vlammetje eenmaal op het podium zichtbaar is, stijgt een groot applaus op. Jan Gielians vertelt in enkele woorden supertrots te zijn dat zaterdag en zondag ruim 100 handballers op ’t Wooldrik ‘in ons Borne’ zullen strijden voor de medailles. Daarna gaat het weer naar buiten waar een vuurkorf klaarstaat om de vlam te ‘ontvangen’. Even later is het zover, waarna opnieuw een ovationeel applaus klinkt.
 

Programma

Ook morgen en vrijdag vindt de Torch Run nog in onze regio plaats. Zo wordt morgen, donderdag, De Kloosterhof in de Stationsstraat nog aangedaan. Daar hopen ze al rond 09.30 uur te arriveren. En na de officiële opening op vrijdag gaat het zaterdag dan allemaal echt van start. Het programma met speelsteden, tijden, sporten en meer achtergrondinfo is hier te downloaden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024