Olympische bravoure in ’t Wooldrik
11-06-2022
HANDBALLERS SPECIAL OLYMPICS GENIETEN MET VOLLE TEUGEN IN BORNE

Olympische bravoure in ’t Wooldrik

Nadat de Bornse Maartje Ellenkamp vrijdagavond samen met Kjeld Nuis de olympische eed uitsprak en prof.mr. Pieter van Vollenhove even daarna de Special Olympics Nationale Spelen 2022 officieel voor geopend verklaarde, kon het vandaag dan eindelijk beginnen. Borne is dit weekend een van de 14 speelsteden en ontfermt zich in ’t Wooldrik over het handbaltoernooi.

 

Na enkele uurtjes worden de eerste contouren al zichtbaar. “Een geweldig spektakel voor alle 110 sporters die hier strijden om de medailles. Wát een sfeer en hoe mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren,” aldus een opgetogen Arjan Mengerink, de Special Olympics burgemeester voor twee dagen.
 

‘Alles moet kloppen’

Mengerink is vanuit Borhave nauw betrokken bij het evenement en voor even als burgemeester verklaard. Hij draagt dan ook een glimmende keten (“gewoon blik hoor, maar het werkt”) en wordt door de G-sporters als opperbaas en eerste aanspreekpunt gezien. “Dit is echt mooi”, vertelt Mengerink, “het is allemaal zo vrolijk en relaxed. Iedereen geniet met volle teugen en telkens hoor je dat ze nog steeds onder de indruk zijn van de openingsceremonie in het FBK-stadion. Die lijn wordt hier vandaag doorgetrokken. Het is allemaal groots opgezet, we dragen allemaal badges en speciale kleding en er zijn draaiboeken. Alles moet kloppen.”
 

In totaal strijden er dit weekend negen teams tegen elkaar, het merendeel komt uit de Randstad. Vandaag is de zogenaamde divisioning, waarbij de teams worden beoordeeld op hun spelniveau. Zondag spelen ze dan in drie enigszins gelijkwaardige poules om de medailles. Wordt het goud, zilver of brons? “Ach”, zeg Mengerink, “uiteindelijk geldt ook hier dat meedoen belangrijker is dan winnen. Als ze maar plezier hebben met elkaar.”
 

Een handtekening van ‘de burgemeester’

Daarna wordt zijn verhaal onderbroken door een speler van SEW uit Friesland, die de tijdelijke burgemeester om een handtekening vraagt in zijn boekje. “Nikkie Plessen staat er ook al in”, klinkt het trots. De burgemeester blijft niet achter en plaatst glunderend zijn krabbel. Bij de dames van de EHBO is het plezier al niet minder. Al hebben ze verhoudingsgewijs meer te doen dan bij een doorsneewedstrijd. “Niet schokkend hoor. Gelukkig niet, maar een verstuikte voet of een bal tegen het gezicht, dat wil nog weleens voorkomen. Daarnet heb ik zelfs al een bril gespalkt,” vertelt Corine lachend. “Het ding brak bij een balaanraking spontaan doormidden. Met wat lapwerk kon de speler even later weer verder.”
 

En zo voltrekt zich het Olympisch toernooi in Borne. Overmorgen is alles weer voorbij en worden de hekken om het sportpark geplaatst, waarna de grote verbouwing kan gaan beginnen. Maar voor het zover is, blijft het nog anderhalve dag genieten. Natuurlijk voor de sporters, maar ook voor de 25 vrijwilligers die allemaal hun belangeloze bijdrage leveren én last but not least voor het publiek, dat van 10.00 tot 15.30 uur gratis naar binnen kan en de Olympische gedachte van nabij wil meemaken. (AJ/BM)

 

Special Olympics handbal

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022