Frank de Boer nieuwe schutterskoning
OPVOLGER VAN OLAF BOERS HAALT DE VOGEL EINDELIJK NEER

Frank de Boer nieuwe schutterskoning

Na precies 419 schoten was het raak. De Spassvogel, die zo lang weerstand bood, spatte eindelijk uiteen nadat Mark van Leeuwen, René Morshuis, Peter Roetgerink en Frank de Boer er samen 139 schoten over deden om de houten prooi zover te krijgen. Want wat ze ook beukten, het wilde maar niet lukken. Een gespannen René Morshuis liet zich even tevoren nog Cruijffiaans uit: “A’j ‘t nich word, dan woj ’t ok nie.” En gelijk kreeg ‘ie, want hij werd het niet. Die eer was weggelegd voor Frank de Boer (50), de nieuwe schutterskoning 2022 van de BSV, de Bornse Schutters Vereniging.
 

Met dank aan Corrie van de Postboer

En daarmee kon er eindelijk een nieuwe koning worden geïnstalleerd, nadat Olaf Boers in 2019 de laatste was. Het hele spektakel vond voor het eerst plaats in een weiland aan de Blokstegenweg in Ambt-Delden, nadat Theehuis de Karmeliet jarenlang als gastheer fungeerde. “Een prima plek dit”, aldus secretaris Gerrit Misana. “We hebben alle ruimte om leuke dingen te doen en vanavond een geweldig schuttersbal te vieren.” Met dank aan buurman Corrie van de Postboer (Ensink in het dagelijks leven). Al enkele jaren levert hij namelijk de paarden en de koets om het koningspaar te vervoeren. Als tegenprestatie mocht hij zaterdagmiddag zelfs het eerste schot lossen.
 

Maar daarna ging het toch echt los. De beide vleugels vielen na elk 140 schoten, waarna het hierboven genoemde viertal opging voor de laatste en definitieve ronde. En dat werd zweten voor hen, niet alleen omdat de brandende zon een stevige duit in het zakje deed. Bij elk schot kwamen ze een stapje verder, alleen niet ver genoeg. De kenners langs de zijlijn, allemaal gestoken in hun witte overhemd met gestreepte das, smulden ervan. De oei’s en de aah’s volgden elkaar in hoog tempo op. Vlak vóór het grote moment werd het stil; alsof ze voorvoelden dat de beslissing nabij was. En ja hoor, daar kwam ‘ie even later. Een glunderende en stralende Frank de Boer (50) was de schutter die het voor elkaar kreeg.
 

Wijze woorden van de ex-koning

Amper van de schrik bekomen en na de eerste dikke pakkerd van zijn vrouw Marianne in ontvangst te hebben genomen, formeerde zich een hele lange rij wachtenden die allemaal hun nieuwe koningspaar wilden feliciteren. Een van de laatsten is Olaf Boers. “Ik kan precies aanvoelen wat er door hem heenging,” zegt hij. “En ik gun hem van harte wat ik zelf heb meegemaakt als koning. Het was gewoon prachtig. Je wordt in de watten gelegd, alles wordt voor je geregeld. Heel bijzonder allemaal.”
 

De nieuwe schutterskoning krijgt de woorden van zijn voorganger deels mee. ”Ik laat me verrassen,” zegt hij. “Ik ben nu zo’n twaalf jaar bij de schutters en heb 7 à 8 keer meegedaan. Nu is het dan eindelijk zover. Ja, ik ben gewoon supertrots.” Echtgenote Marianne is vooral blij voor haar Frank. “Hij heeft het voor elkaar. Hartstikke leuk. Vanaf nu laten we ons inderdaad maar verrassen en zien we wel waar het schip strandt. Ut löp wa los!” (RH/AJ/BM)

 

Schuttersfeest

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022