Bløf viert 30-jarig jubileum met schitterend optreden
24-06-2022
UITVERKOCHT OPENLUCHTTHEATER GENIET MET VOLLE TEUGEN

Bløf viert 30-jarig jubileum met schitterend optreden

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool Open Air. Net na 20.00 uur kwam de band het podium op en werd met een staande ovatie ingehaald. De sfeer zat er bij het publiek al vanaf het begin goed in. De band opende met het nummer ‘Horizon’. Het publiek stond toen al op de banken en van zitten kwam het niet meer. Paskal Jakobsen vertelde na dit nummer hoe blij de band is dat het weer mogelijk is om voor zulke grote groepen publiek op te treden. Met name nu in de aanloop van Concert at Sea, dat volgende week gaat plaatsvinden.

 

Publiek wordt betrokken en doet volop mee

Welk nummer de band ook speelde, meestentijds werd er luid meegezongen door het publiek. Ook toen Paskal het publiek in tweeën deelde en iedere helft een zangopdracht gaf, verliep dat vlekkeloos. Zonder pauze werd het hele programma afgewerkt. Ook een stevige regenbui verjoeg het publiek niet. Zij die dat wilden werden door de medewerkers van Metropool voorzien van poncho’s. Heel toepasselijk speelde de band het nummer ‘Het regent harder dan ik hebben kan’ en het publiek scandeerde de teksten mee. Toen de band tegen de klok van tienen het laatste nummer had gespeeld smeekte het publiek om toegiften en die kreeg het. ‘Liefs uit Londen’, ‘Zoutelande’ en ‘Later als ik groter ben’ vormden de afsluiting.

 

Korte geschiedenis

De van oorsprong Vlissingse band werd in 1992 opgericht en coverde andere bands. De bandleden waren toen Paskal Jakobsen (zang en gitaar), Peter Slager (bas), Bas Kennis (toetsen en gitaar) en Chris Götte (drums). In 2001 kwam Chris Götte om bij een motorongeluk en werd Norman Bonink de nieuwe drummer. De doorbraak kwam in 1998 met 'Liefs uit Londen'. En vanaf dat moment is het alleen maar bergopwaarts gegaan met de band. Vele hits volgden. Ook Concert at Sea op de Brouwersdam werd heel goed ontvangen en is inmiddels een begrip. De band heeft al heel veel prijzen gewonnen, waaronder enkele Edisons en 3FM-Awards. Dit jaar viert de band zijn 30-jarig bestaan!

 

Sinds Metropool en het Openluchttheater in Hertme samenwerken, vanaf 2013, heeft Bløf daar ieder jaar opgetreden, de coronaperiode uitgezonderd, en ook was ieder optreden binnen de kortste keren uitverkocht. En, zoals ook vrijdagavond bleek: volkomen terecht. Het wachten is nu op de volgende Metropool Open Air: 2 september komt Davina Michelle, een dag later Floor Jansen. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht. Suzan & Freek sluiten op zondag 4 september het Metropoolseizoen in Hertme af. Daarvoor zijn de laatste kaarten inmiddels in de verkoop gegaan. (RH/HvR)

 

Bløf in Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022