Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar
27-06-2022
HARTVERWARMEND CONCERT VOOR OEKRAÏNERS IN MARIA MEDIATRIX

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest Borne een concert getiteld ‘Close your eyes and let the music take over’. Een titel die bij tijd en wijle letterlijk werd genomen. Er werd duidelijk genoten van de muziek van onder andere Adele, Eric Clapton en Udo Jurgens door de Oekraïense vrouwen, kinderen en één enthousiast hondje.

 

Tranen bij het volkslied

Toen tot slot het volkslied van Oekraïne werd gespeeld, als waardering voor de vluchtelingen, hield menigeen het niet droog en vloeiden de tranen van ontroering. “Bravo, dank je wel, dank je wel!”, was de welgemeende reactie naar de orkestleden en hun dirigent Jurgen Wentzel.
 

Een zeer geslaagd optreden dus, dat eigenlijk spontaan tot stand was gekomen. Nicole Leushuis: “Een van onze orkestleden rijdt op de buurtbus die regelmatig passagiers van en naar Maria Mediatrix vervoert. Hij raakte in gesprek met vrijwilligerscoördinator Bart Hinderdael en zo ontstond het idee om op onze repetitieavond hier een optreden te verzorgen, want veel vertier is hier niet.” Het was meteen een generale repetitie voor het openluchtconcert dat het Stedelijk volgende week maandag, 4 juli, zal uitvoeren aan de Dorsmolen in de Stroom Esch. Alleen het Oekraïense volkslied werd er, na overleg, aan toegevoegd. “Heel bijzonder om te doen. Je voelde dat het op prijs werd gesteld.”
 

Zeer gewaardeerd initiatief

Coördinator Bart Hinderdael is blij met het initiatief van het orkest. “We hebben de hectische opstartfase gehad en voelen met z’n allen nu de missie om de vluchtelingen zich welkom te laten voelen. Daarbij helpen activiteiten uit de Bornse samenleving als deze. Het geeft het gevoel gewaardeerd te worden en dat er voor hen hier echt een plek is.”
 

Naast het openluchtconcert op 4 juli in de Stroom Esch geeft het Stedelijk Orkest nog een concert op 10 juli. Dan staan de deuren van het clubgebouw aan de Burenweg wijd open voor een concert in samenwerking met het Twents Shantykoor Bornse Maten. Zie voor de details onze uit-agenda. (RH/AJ)

 

Concert Stedelijk Orkest in Maria Mediatrix

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Angelika — 28 jun 2022
It was be amazing! music captured our hearts and heads. we would like this concert to last forever, but, unfortunately, everything has its end. we were happy to hear such an amazing orchestra! Bravo!

Beelden van emoties

De 28-jarige kunstenares Anastasia Borovenska kwam na een lange reis vanuit Oekraïne in...
04-08-2022

Orgel- en blokfluitklanken met secco’s als decor

Tijdens deze zonnige eerste woensdag in augustus vullen sfeervolle klanken de bijzondere...
03-08-2022

Ricciotti zoekt de toekomst in Hertme

Het Ricciotti ensemble in Hertme is niet nieuw. Sterker nog, eigenlijk is het vaste prik in de...
30-07-2022

Ricciotti zaterdag opnieuw in Hertme

Het Ricciotti ensemble komt weer naar Hertme, en wel op zaterdag 30 juli. Na een terugblik op de...
26-07-2022

Paarden voor even terug in Koetshuis

Een passant, onderweg naar het Kulturhus, staat plots stil voor de glazen gevel van het...
19-07-2022

Oekraïners ‘beschilderen’ glazen pui Kulturhus

Het is maandagavond iets na zevenen als de brandende zon zich stilaan terugtrekt om zich op te...
19-07-2022