Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar
27-06-2022
HARTVERWARMEND CONCERT VOOR OEKRAÏNERS IN MARIA MEDIATRIX

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest Borne een concert getiteld ‘Close your eyes and let the music take over’. Een titel die bij tijd en wijle letterlijk werd genomen. Er werd duidelijk genoten van de muziek van onder andere Adele, Eric Clapton en Udo Jurgens door de Oekraïense vrouwen, kinderen en één enthousiast hondje.

 

Tranen bij het volkslied

Toen tot slot het volkslied van Oekraïne werd gespeeld, als waardering voor de vluchtelingen, hield menigeen het niet droog en vloeiden de tranen van ontroering. “Bravo, dank je wel, dank je wel!”, was de welgemeende reactie naar de orkestleden en hun dirigent Jurgen Wentzel.
 

Een zeer geslaagd optreden dus, dat eigenlijk spontaan tot stand was gekomen. Nicole Leushuis: “Een van onze orkestleden rijdt op de buurtbus die regelmatig passagiers van en naar Maria Mediatrix vervoert. Hij raakte in gesprek met vrijwilligerscoördinator Bart Hinderdael en zo ontstond het idee om op onze repetitieavond hier een optreden te verzorgen, want veel vertier is hier niet.” Het was meteen een generale repetitie voor het openluchtconcert dat het Stedelijk volgende week maandag, 4 juli, zal uitvoeren aan de Dorsmolen in de Stroom Esch. Alleen het Oekraïense volkslied werd er, na overleg, aan toegevoegd. “Heel bijzonder om te doen. Je voelde dat het op prijs werd gesteld.”
 

Zeer gewaardeerd initiatief

Coördinator Bart Hinderdael is blij met het initiatief van het orkest. “We hebben de hectische opstartfase gehad en voelen met z’n allen nu de missie om de vluchtelingen zich welkom te laten voelen. Daarbij helpen activiteiten uit de Bornse samenleving als deze. Het geeft het gevoel gewaardeerd te worden en dat er voor hen hier echt een plek is.”
 

Naast het openluchtconcert op 4 juli in de Stroom Esch geeft het Stedelijk Orkest nog een concert op 10 juli. Dan staan de deuren van het clubgebouw aan de Burenweg wijd open voor een concert in samenwerking met het Twents Shantykoor Bornse Maten. Zie voor de details onze uit-agenda. (RH/AJ)

 

Concert Stedelijk Orkest in Maria Mediatrix

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Angelika — 28 jun 2022
It was be amazing! music captured our hearts and heads. we would like this concert to last forever, but, unfortunately, everything has its end. we were happy to hear such an amazing orchestra! Bravo!

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022