Afscheid met een lach en een traan
RECEPTIE VOOR EX-WETHOUDERS MICHEL KOTTEMAN EN ARNO SPEKSCHOOR

Afscheid met een lach en een traan

Donderdag namen de wethouders Arno Spekschoor (CDA) en Michel Kotteman (GB90) formeel afscheid. Spekschoor was slechts kort wethouder in Borne en nam de honneurs waar toen Herman Mulder met pensioen ging, maar Michel Kotteman was maar liefst 24 jaar wethouder in de gemeente. Ooit als 31-jarige min of meer in het wethouderschap ‘gerommeld’, toen GB90 met veel spektakel het politieke spectrum in Borne binnenviel om vervolgens twee keer drie termijnen aan het roer te staan van bestuurlijk Borne. De jongste wethouder in Twente indertijd en in Borne mogelijk de langst zittende wethouder ooit. Niet verwonderlijk dat er bij het afscheid van Kotteman een hele lange rij mensen stond, die hem persoonlijk nog eens de hand wilde schudden en herinneringen wilde ophalen aan memorabele momenten.
 

Woorden van dank

Kort daarvoor waren er in het officiële gedeelte van het afscheid lovende woorden voor zowel Spekschoor als Kotteman. Spekschoor werd bedankt voor vooral zijn inzet om de gemeentelijke financiën beter inzichtelijk te krijgen. Michel Kotteman heeft zich in zijn loopbaan als wethouder met vele portefeuilles bemoeid. Volgens burgemeester Jan Pierik was Kotteman altijd op zoek naar de verbinding. “Je gruwelt van borstklopperij. Voor jou stonden de inwoners voorop en je wilde het vooral allemaal samen met de gemeenschap doen.”
 

Emoties

Het liet Michel Kotteman allemaal niet onberoerd. Zijn afscheidsspeech – voor zijn doen redelijk kort – was met name een bedankje aan alles en iedereen waarmee hij had mogen samenwerken. Emotioneel werd het toen hij zijn gezin de hemel in prees om het feit dat zij het hem mogelijk hadden gemaakt de functie van wethouder in Borne te vervullen. Voor de gemeenschap van Borne heeft Kotteman nog de volgende boodschap:
 

Vandaag neem ik na twee periodes van 12 jaren afscheid als wethouder van de gemeente Borne.
 

Met enige weemoed, maar ook met voldoening. Het was een eer om voor onze mooie gemeente Borne en onze samenleving te mogen werken; de dynamische dorpen Borne, Hertme en Zenderen in het hart van Twente. Stedelijk in een landelijke omgeving, waar het goed wonen, leven en werken is.
 

In de afgelopen jaren heb ik een enorme betrokkenheid gezien van onze inwoners. Niet alleen bij zaken die onze gemeente aangaan, maar ook bij het verenigingsleven, het bovengemiddelde vrijwilligers werk, bij ondernemend Borne en bij tal van groot- en kleinschalige activiteiten die er plaatsvinden. Dynamisch en bruisend. Ik zie ook dat er over de laatste decennia vele positieve ontwikkelingen tot stand zijn gekomen. Daar zijn vaak hele discussies, raadsdebatten en veranderingen van de oorspronkelijke ideeën aan voorafgegaan. Soms niet tot ieders tevredenheid, maar wel altijd met de beste bedoelingen. Tja, en er gaat ook wel eens iets mis. Het blijft uiteraard mensenwerk waarbij velen betrokken zijn.
 

Ik verwacht en hoop dat ons gemeentebestuur blijft investeren en faciliteren, waarbij samen wordt opgetrokken met de inwoners en dat onze gemeente een mooie gemeente is en blijft. Voor nu ben ik dankbaar dat ik uw wethouder heb mogen zijn en wil u dan ook danken voor het vertrouwen door de jaren heen. Voor straks wens ik u alle goeds en laten we er blijvend iets moois van maken.
 

Michel Kotteman

ex-wethouder

Gemeente Borne

 

Bekijk ook het interview dat wij hadden met Michel Kotteman, waarin kort wordt teruggeblikt op zijn 24 jaar wethouderschap.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Han Heijne — 20 jul 2022
Bedankt voor je enorme inzet voor Borne en zijn bewoners. Ik heb je ervaren als recht door zee makkelijk, toegankelijk en in prettig in omgang.
Altijd met een vleug humor. De laatste jaren minder contact gehad doordat ik Zelf geen bestuurs functies meer had maar ik kijk er met plezier op terug. Veel succes in de toekomst
Miranda — 16 jul 2022
Het was een voorrecht om met je te mogen werken Michel, altijd vanuit de verbinding en voor Borne, Hertme en Zenderen!

Beste Buur Siny Boer: ‘Ik doe het niet alleen!’

Bj Il Tartufo werd zaterdagmorgen, op Nationale Burendag, bekend wie zich het komende jaar de...
24-09-2022

Eerste handtekeningen Landgoed Groot Azelo gezet

Vrijdagmorgen werden vóór de ingang van Maria Mediatrix de handtekeningen gezet...
23-09-2022

‘Beste weg op de beste plek’

Naar verwachting zou ergens in 2025 de eerste schop in de grond kunnen voor de aanleg van de...
21-09-2022

Weinig verheffende start nieuwe raadsperiode

De raadsvergadering van dinsdagavond stond geheel in het teken van het werkprogramma Samen Sterk...
20-09-2022

Huis van Borne wordt 3 miljoen duurder

De aanbouw bij het Kulturhus waarin de ambtelijke organisatie straks een plek moet krijgen zal...
13-09-2022

Pilot deelscooters ‘valt of staat bij...

Sinds een paar weken kent Borne het systeem van deelscooters en –fietsen. De opvallende...
13-09-2022