Melbuul’norganisatie blij dat het weer mag
VIJF DAGEN BRUISEND BORNE IN DE STARTBLOKKEN

Melbuul’norganisatie blij dat het weer mag

Als het Borns Kleinkoor op woensdagavond 24 augustus in de St. Stephanuskerk begint te zingen, zal bij de organisatie van de Bornse Melbuul’ndagen ongetwijfeld een brede glimlach zichtbaar worden. Het is dan immers alweer drie jaar geleden dat het feest van vijf dagen bruisend Borne kon plaatsvinden. Niet verwonderlijk dus dat de Oogstdankviering, de traditionele aftrap van het feest, dit jaar als thema Jaarringen heeft. ‘Want terwijl de samenleving de afgelopen twee jaren grotendeels stilstond, groeien de bomen door’, zo klinkt het in een toelichting.
 

Door en voor Borne

Ook voorzitter Patrick Mollink van de Melbuul’norganisatie kan zijn blijdschap niet onder stoelen of banken steken. “Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren niet stilgezeten. Achter de schermen zijn we druk geweest met de toekomst van het oogstfeest. Hoe willen we verder? Wat kan er beter? Maar nu is het dan toch echt zover en kunnen we de Bornse gemeenschap weer vijf geweldige dagen in het vooruitzicht stellen. Heel spannend allemaal, want je vraagt je toch voortdurend af hoe het allemaal overkomt, of je de juiste keuzes hebt gemaakt en kunt beantwoorden aan de wens van zeer velen om eindelijk weer een mooi dorpsfeest te vieren. Op voorhand denk ik echter dat het is gelukt. Dat we weer iets gecreëerd hebben dat echt door en voor Borne is.”
 

In de aanloop ernaartoe proefden Mollink en de zijnen nadrukkelijk de naweeën van die lange en stille coronatijd. “Het draaiboek uit de kast en ervoor gaan, was dit keer duidelijk niet van toepassing”, zegt hij. “Zo blijken veel (jonge) vrijwilligers inmiddels andere beslommeringen te hebben en geeft een aantal leveranciers niet langer thuis. Toch hebben we alle problemen getackeld en denken we het niveau van ons laatste feest in 2019 op zijn minst te kunnen evenaren.”
 

Het programma

Het overvolle programma staat in elk geval garant voor een mix aan vermaak voor jong en oud. Van sport tot kermis en van muziek tot lekker eten en drinken. “En met alles wat er tussenin zit”, zegt Mollink lachend. Na de Oogstdankviering op woensdagavond begint de donderdag met een bonte middag voor de bewoners van Het Dijkhuis, waarin de Forever Young band leidend zal zijn. Natuurlijk is er dan ook de Ronde van Borne die begint met de Drie Biggetjes Loopfietsrace en in de loop van de avond zal eindigen met de elite/amateurkoers. En tussendoor is er nog eens de openingsborrel van het feest, waarbij burgemeester Jan Pierik het eerste vat zal aanslaan.
 

Vrijdag 26 augustus barst het kermisgeweld los op de Bolkshoek. Drie dagen lang kan er dan worden ‘gezwierd en gezwaaid’. Van 17.00 tot 22.00 uur is het plein vóór het Kulturhus gereserveerd voor de Bornse horecaondernemers, waar ze gezamenlijk Borne Culinair serveren. Met koele drankjes, kleine exclusieve gerechtjes en vooral veel gezelligheid.
 

Speciaalbieren en wijn

Zaterdag is natuurlijk de dag van de Run Bike Run. Dit keer niet meer door de Grotestraat, maar wel met start en finish op het Dorsetplein. Ook wordt er dan, verspreid door het centrum, een grote braderie gehouden, staat de Stationsstraat vol met boekenkramen en kunnen liefhebbers van speciaalbieren en wijn van 14.00 tot 19.00 uur hun hart ophalen tijdens het drankfestival op het Rheineplein. Voor de jeugd is er zaterdag- én zondagmiddag een teen event, met onder meer een buikschuifbaan, racesimulatoren en Playstationfaciliteiten.
 

En dan is het alweer zondag, de laatste Melbuul’ndag. Een dag waarop én de kermis, én de braderie én het teen event concurrentie krijgen van een kinderrommelmarkt, kofferbakverkoop, oldtimer show en zelfs een Circus Melbuul’n voor de allerkleinsten, waar ze zich kunnen laten schminken, op de rodeostier stappen en spelletjes spelen als een echte circusartiest. De band Wir Sind Spitze zal de 44e editie daarna op spetterende wijze afsluiten.
 

Patrick Mollink wijst erop dat het programma nog enkele kleine wijzigingen en aanvullingen kan ondergaan. “Bovendien is het eigenlijk allemaal te veel om op te noemen. Denk alleen maar aan de feestavonden met livemuziek waarvoor we dit keer de bands Broadway en Blizzert hebben gecontracteerd.” Op www.melbuulndagen.nl is de actuele stand van zaken te vinden. Daar kunnen mensen die op de een of andere manier nog aan een programmaonderdeel willen deelnemen, zich ook online aanmelden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022

Borne Curling Open al vroeg in trek

Het is alweer enkele jaren geleden dat de Borne Curling Open werd gehouden. Een bijzondere...
20-11-2022

Jong Zenderen omarmt koude Sint

Het duurt nog dik twee weken voordat de Goedheiligman zijn zoveelste verjaardag viert. Toch is...
19-11-2022

Zenderen verwelkomt zaterdag de Sint

Het is inmiddels alweer zo’n zeven jaar geleden dat de Goedheiligman met veel uitbundig...
17-11-2022