KulturSchok: Incoming Paper & Selkies

OKT

29

KulturSchok: Incoming Paper & Selkies

20:00 Kulturhus Borne

Kulturschok! Twee metal bands uit de regiooo!

Incoming Paper: Rockgeluid dat aankomt!
Incoming Paper is een rockband uit Twente met hier en daar een rauw metal geluid. De diverse muzikale achtergronden van de vijf bandleden zorgen voor invloeden van Alter Bridge, Stone Sour en Tool. Een mix die zorgt voor een lekkere sound. Basgitarist Yrian Schuiling en leadgitarist Bram Maathuis stonden aan de wieg van Incoming Paper, opgericht in de herfst van 2013. De voormalige leden van Beyond The Theory kruisen niet veel later het pad van zanger Chris Sanders – in het verleden zanger van Shutdown Signal, drummer Stephan van den Nieuwboer van Deceiving Faith en rhythm gitarist Martijn Wams. Na een korte tijd verlaat Martijn de band. Niet veel later worden de spreekwoordelijke familiebanden aangetrokken en broer Hans Sanders, voormalig bassist van Lament Configuration, staat al gauw als gitarist in de oefenruimtes en op het podium. Na het verlaten van Yrian is Yannick Onink aangetrokken om de lage geluiden te verschaffen met zijn bass. De Twentse jongens zorgen voor een vurig en ongebreideld optreden met enerzijds pittige doch zwoele gitaren, drums en zang. Tussendoor moet je niet raar staan te kijken van de fijne rockballads die je klaarstomen voor het volgende incoming potje rock voor de nodige rondvliegende haren en lichamen. Kortom; een lekker rockgeluid dat aankomt!

Selkies: Metal met een groove aangevuld door krachtige rap en spoken word
Selkies is een harde crossover band die metal combineert met hiphop invloeden. Als ze niet bezig zijn het podium in te beuken met snoeiharde laaggestemde breakdowns, is er nog wat ruimte voor finesse, meeslepende verhalen en sferische momenten. Deze energieke crossover formatie uit Twente
kwam in 2016 met hun eerste EP. Eind 2017 stond de band in het voorprogramma van The Charm The Fury en The Royal. Kort daarna verliet Joris de band en kwam Renger Boersma (Maggie’s Bookshop) in zijn plaats. In september 2018 bracht Selkies de clip Safe Haven uit.
Verder mocht de band in februari 2019 de Grote Prijs van Twente op zijn naam schrijven. In april van hetzelfde jaar is het debuutalbum “Shoveling Dirt” verschenen. Onze muziek is geinspireerd door de volgende bands: After The Burial, Periphery, Elitist, Sithu Aye, Cloudkicker, DVSR, Hacktivist, Panthera, Volumes, Machinehead, Eskimo Callboy, Modern Day Babylon, Lamb of God, Between The Buried And Me.

Band members:
Vocals Renger
Drums Thijs
Bass Douwe
Guitar Niels
Guitar Oscar

Zaal open om 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip