Slordig NEO wint eerste bekerduel
05-09-2022
2-3 UITWINST BIJ SDC’12 IN DENEKAMP

Slordig NEO wint eerste bekerduel

Op wellicht de laatste echt zomerse dag beet NEO-1 vanmiddag het bekerspits af bij SDC'12 in Denekamp. In een van NEO-kant erg slordig duel besliste het Bornse vlaggenschip het duel in de slotfase en keerde met een 3-2 zege huiswaarts. NEO speelde voor de pauze met een matige wedstrijdinstelling en SDC was in die fase meer dan gelijkwaardig.

 

Ondanks dat NEO in het eerste bedrijf het meeste balbezit had en ook de nodige kansen kreeg kwam de thuisclub na een minuut of twintig op voorsprong in het eerste bekerduel van het seizoen. Een 1-2 op het middenveld resulteerde uiteindelijk in een voorzet die gemakkelijk kon worden afgerond door Mart Blokhuis. De rest van het eerste bedrijf kenmerkte zich door veel foute passes, dito keuzes en het missen van de weinige mogelijkheden die NEO creëerde. Vervelend was het uitvallen van de als rechtsback gepositioneerde Mike Engelsman, die er met een spierblessure afging.

 

Energieker NEO

Na de pauze een veel energieker NEO en al na één minuut had Stef Rompelaar de stand op 1-1 moeten zetten. De topscorer van vorig seizoen miste echter de riante kans die hem geboden werd door Ron Spoler. Nadat een aantal mooie aanvallen smoorden in schoonheid en Ron Spoler de binnenkant van de paal raakte was het na 65 minuten toch raak. Balverlies op het SDC-middenveld werd nu wel goed door Rompelaar afgestraft: 1-1.

 

NEO draaide SDC de duimschroeven aan, leek ook meer inhoud te hebben en Stef Rompelaar had vlak zijn 1-1 NEO meteen op voorsprong moeten schieten. In geheel vrije positie schoot hij echter op de SDC-goalie. Toch kwam de ploeg van Philip Agteres op 2-1. Een foutieve NEO-pass leverde balverlies op, meteen gevolgd door een splijtende dieptepass die door Chantrak Kao op waarde werd geschat.

 

NEO toonde echter veerkracht en wist in de slotfase de uitslag nog een andere wending te geven. Na een frommelsituatie achterin wist Rick ten Tusscher de gelijkmaker binnen te schieten en na een fraaie aanval vlak voor tijd scoorde Ernst Bom zowaar ook nog de 2-3. Het resultaat mag echter niet verbloemen dat NEO het met deze manier van spelen het tegen veel tegenstanders zwaar gaat krijgen. Zeker in de eerste klasse zal scherpte, nauwkeurigheid en de juiste wedstrijdinstelling een absolute must zijn.

 

Komende zondag deel twee van de bekerpoule. Het gepromoveerde Reutum komt op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO pakt drie punten in Roden

Net als nagenoeg alle andere wedstrijden kreeg NEO een afwachtende tegenstander tegenover zich....
06-02-2023

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023