Expositie: Twentse taferelen

SEP

02

OKT

31

Expositie: Twentse taferelen

Koetshuis

In het Koetshuis exposeert kunstenaar Fleur Debruyne van 2 september tot 31 oktober.

 

Het verhaal van Fleur Debruyne:  

In mijn 44 jaar ben ik 35 keer verhuisd. Ik raakte ontheemd en vervreemd en kwam in een staat van constante existentiële verandering terecht. Wat Karl Marx ‘entfremdung’ noemde. Vervreemding.

 

Ik hoor nergens bij. Om het gevoel van controle terug te krijgen, de tijd op te schorten en mijn grenzen te definiëren, ben ik onder andere een psycho-geograaf geworden.

Niet langer meer de zwerver door omstandigheden. Ik maak niet-lineaire bedevaarten naar onbeduidende plaatsen en maak er persoonlijke connecties mee. Ik ga alle kanten op, ook naar binnen. In het opnieuw vormgegeven landschap kan er nog iets gebeuren; het banale, het sublieme, het gedempte, het griezelige.

 

Ik neem de langste route en strooi resonantie rond, omdat ik ben gaan beseffen dat mijn ware thuis zich in de magische ruimte bevindt tussen de heersende oppervlakkigheid.

Deze ontdekkingsreizen zijn voor mij een toevluchtsoord voor de tirannie van het gewone leven met zijn plichten, eisen en verwachtingen. Hier kan ik ontsnappen in een mythologie van vrijheid. Deze constructie is mijn ruimte op aarde.

 

Volgens Marx kunnen mensen niets om zich heen zien dat niet hun eigen beeld is en dat alles over zichzelf zegt. In die zin zijn al deze beelden ook zelfportretten.

Fleur Debruyne

 

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art)

Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne.

 

Kunst in het Koetshuis wordt mogelijk met subsidies van Cogas-cultuurfonds en cultuurfonds- Overijssel. Adres: Marktstraat 23, Borne. FB: Koetshuis Borne

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip