ZOOM cursus MagiX videomontage (Windows)

OKT

06

ZOOM cursus MagiX videomontage (Windows)


Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de basiscursus Magix videomontage!

 

Met de basiscursus MagiX videomontage behandelen we alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

 

Inhoud van de cursus

Deze basiscursus (najaar 2022) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. De cursus start met een optionele voorbereidende les Windows bestandsbeheer. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2023) verder met de MagiX - Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze iMovie cursus en FCP-X gebruikersgroep.

 

Praktische info

De MagiX cursus wordt gehouden op de donderdagavonden in de even weken en zal bestaan uit de voorbereidende les bestandsbeheer (6 oktober) plus 5 lessen (vanaf 3 november, steeds van 20:00-22:00 uur). In de tussenliggende oneven welen zijn er 5 optionele “verdiepingslessen”. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, raden we je wel aan om met twee schermen te werken. De cursus wordt gegeven door onze clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher en Gerard Semmekrot.

 

VCB lidmaatschap en kosten cursus

Voor het volgen van deze cursus dien je lid te zijn van de Videoclub Borne. Naast het lidmaatschap bedraagt de prijs dan slechts 30 euro voor de gehele cursus (dus 10 avonden via ZOOM). Het VCB lidmaatschap kost €75 per jaar (met minimaal 1 maand opzegtermijn). Met het VCB lidmaatschap kun je behalve deze cursus, ook de clubavonden met de diverse interessante gastsprekers bezoeken (zie onze website www.videoclubborne.nl). Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748). Ten slotte: de cursus gaat alleen door bij minimaal 5 deelnemers.

 

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films) en diverse cursussen. Zie onze website www.videoclubborne.nl voor meer details.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip