Jubilerend muziektheater gaat ‘t schip in
09-10-2022
NA TWEE JAAR ALLEEN MAAR REPETEREN GOOIT CAPRICCIO’97 EINDELIJK HAAR TROSSEN LOS

Jubilerend muziektheater gaat ‘t schip in

“Het waren niet onze makkelijkste twee jaren”, verzuchten Edith Eusterbrock, Marian van Hal en Kitty Sangers, drie van de vier bestuursleden van Capriccio’97. “Eigenlijk stond onze nieuwe voorstelling ‘Het schip in’ al twee jaar geleden op de agenda. Maar ja, dat ging dus allemaal niet door. Ook de wekelijkse repetities vielen in het water. Gelukkig wisten we een digitale brug te slaan, zodat de stemoefeningen er in elk geval niet onder leden.” Een geluk bij een ongeluk is dat het muziektheater gezelschap dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. En dus kunnen op 19 november alle trossen los.
 

Voor jong en oud

Die feestelijke afvaart vindt dan plaats in het Kulturhus. Tijdens de twee voorstellingen beleven de 23 leden, die overigens niet alleen uit Borne maar uit de wijde omtrek afkomstig zijn, een grootse en meeslepende cruisetocht. Zo gaan ze naar ‘America’, dansen aan de ‘Copacobana’, bezoeken ze de jungle van Afrika om op zoek te gaan naar de ‘Lion King’ en varen vervolgens via Arabië naar Zuidoost-Azie, waar ze ‘Goodnight Saigon’ zingen. “Het wordt een hele mooie voorstelling”, weet Marian. “Er gebeurt van alles, met veel herkenbare scenes en prachtige muzieknummers, zowel pop, als jaren’70 hits. De voorstelling is geschikt voor jong en oud”, zegt ze op wervende toon.
 

Natuurlijk hebben de drie bestuursleden ook zelf hun aandeel in de jubileumvoorstelling. “We zijn nu eenmaal een heel hechte vereniging, waarin we het allemaal met elkaar doen. Vanaf het uitdenken van nieuwe ideeën en plannen, tot het vervaardigen van de kleding en dus ook de daadwerkelijke uitvoering”, aldus Kitty. “In het verleden stonden we te boek als operettevereniging. Dat hebben we helemaal losgelaten. Het sprak niet veel jongeren aan, voor velen zat er te weinig beleving in. Daarom hebben we het over een heel andere boeg gegooid. Én met succes. Het gaat nu heel goed met Capriccio, al zijn nieuwe leden - met name mannen - nog steeds meer dan welkom.”
 

Levendig en warm

De vereniging wil niet, zoals het vaker gebeurt bij degelijke gezelschappen, mensen inhuren om bepaalde rollen te vervullen. “Nee hoor, daar doen we niet aan”, zegt Miriam heel gedecideerd. “We doen het op eigen kracht en zoeken naar rollen die bij onze leden passen. Het moet dus echt uit henzelf komen. Dat maakt de betrokkenheid ook groter. Ik denk rustig te kunnen zeggen dat Capriccio een hele levendige vereniging is met een warme sfeer, waar leden zich helemaal thuis kunnen voelen.”
 

De twee voorstellingen op 19 november (om 14.30 en 20.00 uur) worden geregisseerd door Marike Vijver, terwijl een combo onder leiding van Marion Willems voor de muzikale begeleiding zorgt. De bestuursleden hopen overigens dat het niet bij deze twee voorstellingen blijft. Zo zijn er al voorzichtige plannen om (muzikale) delen ervan als verkorte voorstelling bij verzorgingshuizen en op andere locaties te kunnen brengen. “Het schip in is gewoonweg te mooi om het bij die twee voorstellingen te laten”, klinkt het vol trots. (AJ/BM)

 

Meer over de voorstelling en de kaartverkoop lees je in onze Agenda.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Auteur schenkt drie mille aan Hospice Borne

Donderdagmorgen kregen Annemarie Evers en Anne-Marie Wijnands van het Hospice Borne een cheque...
23-03-2023

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te...
17-03-2023

Danny Vera komt naar Hertme

Danny Vera pakt uit. Met zijn band, blazers, strijkers en zangeressen zal hij op 2 september het...
14-03-2023

Drie jubilarissen bij Inpajoko

Begonnen in 1966 als jongerenkoor is Inpajoko inmiddels uitgegroeid tot een koor voor jong en...
11-03-2023

Van ruimtelijk werk naar schilderijen

Carel Harberink, een bekende Bornse kunstenaar. exposeert vanaf 1 maart in het Koetshuis naast...
02-03-2023

Glaskunst 100-jarig Carmel siert kloostertuin

Vorig jaar vierde Stichting Carmelcollege haar 100-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd bij...
23-02-2023