Jubilerend muziektheater gaat ‘t schip in
09-10-2022
NA TWEE JAAR ALLEEN MAAR REPETEREN GOOIT CAPRICCIO’97 EINDELIJK HAAR TROSSEN LOS

Jubilerend muziektheater gaat ‘t schip in

“Het waren niet onze makkelijkste twee jaren”, verzuchten Edith Eusterbrock, Marian van Hal en Kitty Sangers, drie van de vier bestuursleden van Capriccio’97. “Eigenlijk stond onze nieuwe voorstelling ‘Het schip in’ al twee jaar geleden op de agenda. Maar ja, dat ging dus allemaal niet door. Ook de wekelijkse repetities vielen in het water. Gelukkig wisten we een digitale brug te slaan, zodat de stemoefeningen er in elk geval niet onder leden.” Een geluk bij een ongeluk is dat het muziektheater gezelschap dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. En dus kunnen op 19 november alle trossen los.
 

Voor jong en oud

Die feestelijke afvaart vindt dan plaats in het Kulturhus. Tijdens de twee voorstellingen beleven de 23 leden, die overigens niet alleen uit Borne maar uit de wijde omtrek afkomstig zijn, een grootse en meeslepende cruisetocht. Zo gaan ze naar ‘America’, dansen aan de ‘Copacobana’, bezoeken ze de jungle van Afrika om op zoek te gaan naar de ‘Lion King’ en varen vervolgens via Arabië naar Zuidoost-Azie, waar ze ‘Goodnight Saigon’ zingen. “Het wordt een hele mooie voorstelling”, weet Marian. “Er gebeurt van alles, met veel herkenbare scenes en prachtige muzieknummers, zowel pop, als jaren’70 hits. De voorstelling is geschikt voor jong en oud”, zegt ze op wervende toon.
 

Natuurlijk hebben de drie bestuursleden ook zelf hun aandeel in de jubileumvoorstelling. “We zijn nu eenmaal een heel hechte vereniging, waarin we het allemaal met elkaar doen. Vanaf het uitdenken van nieuwe ideeën en plannen, tot het vervaardigen van de kleding en dus ook de daadwerkelijke uitvoering”, aldus Kitty. “In het verleden stonden we te boek als operettevereniging. Dat hebben we helemaal losgelaten. Het sprak niet veel jongeren aan, voor velen zat er te weinig beleving in. Daarom hebben we het over een heel andere boeg gegooid. Én met succes. Het gaat nu heel goed met Capriccio, al zijn nieuwe leden - met name mannen - nog steeds meer dan welkom.”
 

Levendig en warm

De vereniging wil niet, zoals het vaker gebeurt bij degelijke gezelschappen, mensen inhuren om bepaalde rollen te vervullen. “Nee hoor, daar doen we niet aan”, zegt Miriam heel gedecideerd. “We doen het op eigen kracht en zoeken naar rollen die bij onze leden passen. Het moet dus echt uit henzelf komen. Dat maakt de betrokkenheid ook groter. Ik denk rustig te kunnen zeggen dat Capriccio een hele levendige vereniging is met een warme sfeer, waar leden zich helemaal thuis kunnen voelen.”
 

De twee voorstellingen op 19 november (om 14.30 en 20.00 uur) worden geregisseerd door Marike Vijver, terwijl een combo onder leiding van Marion Willems voor de muzikale begeleiding zorgt. De bestuursleden hopen overigens dat het niet bij deze twee voorstellingen blijft. Zo zijn er al voorzichtige plannen om (muzikale) delen ervan als verkorte voorstelling bij verzorgingshuizen en op andere locaties te kunnen brengen. “Het schip in is gewoonweg te mooi om het bij die twee voorstellingen te laten”, klinkt het vol trots. (AJ/BM)

 

Meer over de voorstelling en de kaartverkoop lees je in onze Agenda.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022