NEO wint met 3-1 van vv Emmen
10-10-2022
ZWARTWITTEN BEHOUDEN KOPPOSITIE

NEO wint met 3-1 van vv Emmen

Na een wat moeizaam begin, waarin Emmen even de tanden liet zien, was de eerste kans voor NEO, na zo'n tien minuten. Een voorzet van de steeds weer opstomende Wessel Bom werd net niet voldoende geraakt door Twan Weghorst en de bal huppelde voorlangs. Datzelfde overkwam de wat ongelukkig, maar met veel inzet spelende spits ruim tien minuten later.

 

Kansen

reeg de kansen aaneen met vaak wervelende aanvallen. Achtereenvolgens Jasper Scholten, Max Brunninkhuis (te korte lob), weer Jasper Scholten (kopbal naast), Wessel Bom (zijnet) en Twan Weghorst (net geen goede aanname) verzuimden de man van het scorebord aan het werk te zetten. Toen iedereen zich al verzoend leek te hebben met een dubbelblanke ruststand vielen er toch nog twee zeer verdiende goals in de laatste vijf minuten. Eerst werd een crosspass van Max Brunninkhuis teruggekopt door Ron Spoler en Jasper Scholten verscheen als een duveltje uit een doosje, controleerde de bal verfijnd en passeerde doelman Justin van der Werff koelbloedig: 1-0.

 

Drie minuten later opnieuw een goal. Een aanval vanaf links werd keurig verlengd door Twan Weghorst die daarmee Max Brunninkhuis bediende. De NEO-aanvoerder ontdeed zich van een Emmen-opponent met zijn kenmerkende passeerbeweging en drukte bekwaam af: 2-0. In de slotminuut van het eerste bedrijf had Twan Weghorst de stand ook nog op 3-0 kunnen brengen, na alweer voorbereidend werk van zijn aanvoerder.

 

Tweede helft

In de eerste 20 minuten na de onderbreking (Max Brunninkhuis had inmiddels plaatsgemaakt voor de weer fitte Kevin Roesink) ging NEO verder op de ingeslagen weg en leek het wachten op het uitbouwen van de voorsprong. Bas Spenkelink, Rick ten Tusscher en Jasper Scholten wisten echter geen doel te treffen uit kansrijke situaties. Toen kwam de 68e minuut. Emmen had nog geen enkele keer op het doel van Thijs Terhalle geschoten, maar door wat halfslachtig ingrijpen alsmede het uitglijden van Jesse Keur kon Djairo Fik met een rolletje in de verre hoek de ploeg van Kevin Waalderbos weer in de wedstrijd brengen.

 

NEO was het even helemaal kwijt en tussen de 70e en 80e minuut moest Thijs Terhalle drie keer in actie komen op de gelijkmaker te voorkomen. De goalie deed dat met verve. Emmen bleek in die fase een goed voetballende ploeg te hebben en rook een puntendeling. Die kwam er uiteindelijk niet, want na een kans van de naast Wout Bartelink ingevallen Ernst Bom gooide Ron Spoler vijf minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. In een aanval waarin twee keer een cruciaal kopduel werd gewonnen leverde Rick ten Tusscher de bal aan Ron Spoler die beheerst de verre hoek vond.

 

Een tegenvaller was er op de valreep nog vanwege de liesblessure van de sterk spelende Mauro Lohuis en na een ruim bemeten blessuretijd leek Mike Engelsman nog op weg naar de 4-1, maar de erg nonchalant fluitende arbiter Mansour floot een meter voor de goal af...

 

Komende zondag trekt de NEO-karavaan naar GVAV Rapiditas in Groningen. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman en Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 10 okt 2022
Ja wat zal ik ervan zeggen.
Eerste helft was fantastisch om naar te kijken. 2e helft een stuk minder. Maar what the fucfk. Weer 3 punten in de pocket. En dat allemaal met spelers die bij ons opgeleid zijn . Misschien zit er nog wel een periode titel in.
Ik laat mij graag verrassen.
Ga zo door boys.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024