NEO lijdt zure nederlaag in Groningen
07-11-2022
GRC WINT MET 2-0 VAN DOMINERENDE ZWARTWITTEN

NEO lijdt zure nederlaag in Groningen

Op een duister en winderig sportpark Corpus Den Hoorn in Groningen had NEO over 90 minuten gezien absoluut drie punten moeten behalen tegen GRC. Vooral in het eerste bedrijf was er maar een ploeg die domineerde en dat was NEO. Na een wat aftastend begin was de eerste kans voor Jasper Scholten, maar zijn schot was een simpele prooi voor goalie Rutger van de Berg, wiens naam we vaker tegen zullen komen in dit verslag.

 

Kansen te over

NEO hield de druk op de thuisploeg door geduldig te combineren en dat leverde kansen op voor Rick ten Tusscher (net geen goede aanname), Twan Weghorst (fraaie omhaal), Ron Spoler (schot recht op de doelman) en alweer Jasper Scholten die een pass van Kevin van der Brug na een mooie aanval net niet kon verzilveren. Nadat de goed leidende arbiter Knol geen strafschop gaf aan Max Brunninkhuis leek de aanvoerder na ruim een half uur zijn ploeg op 0-1 te zetten. Een vrije trap van een meter of 20 leek de kruising in te gaan, maar Van den Berg kreeg er zijn vingertoppen tegenaan. De rebound was een prooi voor Mitchell Westerink die de bal rakelings naast schoot.

 

De 0-1 leek na een kleine 40 minuten wel te vallen. Een scherpe voorzet van Wessel Bom werd door Jasper Scholten binnengetikt, maar de neutrale assistent-scheidsrechter Van der Singel hief de vlag voor buitenspel, iets dat via de GRC-beelden als zeer dubieus kon worden bestempeld. Na 42 minuten pas de eerste echte kans voor GRC, maar dat was meteen een hele grote. Geheel vrijstaand werd de bal, na een voorzet van links, ruim naast gekopt. De laatste kans was weer voor NEO. Nadat een mooie aanval eindigde in een hoekschop kopte Bas Spenkelink de bal ruim naast. Dubbelblank halverwege en daar was met bij GRC terecht zeer tevreden over.

 

Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. NEO viel aan en Jasper Scholten was dichtbij een treffer, maar zijn schot werd gekraakt door de uitblinkende verdediger Paul Bangura. Nadat GRC met een slap schot Thijs Terhalle niet kon verrassen kwam GRC eigenlijk uit het niets na negen minuten op 1-0. Simpel balverlies op het middenveld leek nog niet fataal te zijn, totdat Rens Wardenier van grote afstand besloot te schieten. Gedragen door de wind plofte de bal in het driehoekje achter de kansloze Thijs Terhalle. Een geweldig doelpunt, maar de wereld volledig op zijn kop.

 

NEO had nog ruim de tijd de zaak te repareren, maar nadat Rick ten Tusscher alweer een bal nipt miste, was de tweede kans voor de gastheren ook meteen raak. Ook hier lag balverlies aan ten grondslag en dat speelde GRC goed uit. Erwin Alt had wat mazzel, maar via Terhalle en binnenkant paal ploft de bal binnen: 2-0.

 

Onzorgvuldiger

Het sierde NEO dat men gedreven bleef aanvallen, maar dat gebeurde beduidend onzorgvuldiger dan voor de thee. Desondanks reeg NEO de kansen aaneen. Zowel Jasper Scholten als Stef Rompelaar kwamen na mooie aanvallen alleen voor Van den Berg, maar de goalie capituleerde niet. Toen Wessel Bom ook nog de onderkant van de lat raakte voelde je langs de kant dat het zo’n middag werd waarin alles nét de verkeerde kant op viel. Rick ten Tusscher wachtte nog een keer net te lang waardoor Bangura met een forse tackle in kon grijpen en van den Berg was ook op zijn post na een schot van Stef Rompelaar.

 

Uiteraard waren de counters van GRC op het eind niet van gevaar ontbloot, maar tot meer tegentreffers leidde dat gelukkig niet. Een met name voor rust sterk NEO kreeg het deksel op zure wijze op de neus door vergeten te scoren. De zondagstreffer van Wardenier bleek de opmaat voor een uiteindelijk nogal vervelend tripje naar ‘de Stad’.

 

Komende zaterdagavond om 19.00 uur wacht de eerste van de twee Twentse derby’s. Het sterke TVC’28, koploper op dit moment, komt naar ’t Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022