Nieuwe hoogheden Melbuulkes in de schijnwerpers
PIM VERBEEK EN ZIJN VROUW SASKIA 45STE PRINSENPAAR

Nieuwe hoogheden Melbuulkes in de schijnwerpers

Tijdens een drukbezochte Gala-avond in het Kulturhus werden vrijdagavond Pim Verbeek en zijn vrouw Saskia gepresenteerd als de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging De Melbuulkes. Dit gebeurde na het vertonen van een filmpje (zie onder) waarin te zien was hoe de aanzoekcommissie tot haar keus was gekomen, waarne ze - samen met een aantal 'handlangers' - opkwamen in een kloosterhabijt en nog verstopt achter witte maskers. Pim en Saskia vormen samen het 45ste prinsenpaar van de carnavalisten. De nieuwe boegbeelden zijn de opvolgers van prins Koen en zijn adjudanten Danny en Tamara, die hun versierselen dan ook eerder op de avond dienden in te leveren. Voor de Buulkes is deze ‘elfde van de elfde’ een dubbel feest, want het was inmiddels drie jaar geleden dat er een Gala-avond gehouden kon worden.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Prins Pim I is geboren op de elfde van de elfde in Hengelo, dus voor het carnaval in de wieg gelegd. Inmiddels woont hij al bijna zes jaar in het mooie Borne. In het dagelijks leven is hij werkzaam als consulent bij een uitzendbureau in Hengelo, gericht op de bouw. Daarnaast is hij vorig jaar begonnen met de opleiding tot vrijwillig brandweerman. Naast al deze verplichtingen zijn er uiteraard ook hobby’s, zoals sporten en erop uitgaan met het gezin. Samen vieren ze al 21 jaar lang carnaval bij De Melbuulkes.

 

Sinds 2018 is Pim onderdeel van de Raad van 11 en de sponsorcommissie. Op de bewuste avond dat de aanzoekcommissie langs kwam en Pim vroeg de Melbuulkes aan te voeren, hoefde hij hier niet lang over na te denken en was het antwoord:“Ja, dit gaan we doen!”. De vervolgvraag was dan ook met wie hij dit zou willen? Ook hier wist hij al snel op te antwoorden. Met degene die het dichtste bij hem staat en waar hij al jaren feest mee viert. Namelijk zijn eigen vrouw Saskia.

 

Prinses Saskia

Saskia (40) werkt als onderwijsassistent en als medewerkster begeleide werkplek bij De Thij in Oldenzaal. Naast het werk vindt ze het heerlijk om een stuk hard te lopen, met het gezin eropuit te gaan, het terras op te gaan of lekker naar de bar of het restaurant voor een hapje of drankje. Ook een goede wandeling in het bos met hond Toos is een de favoriete bezigheden. Prinses Saskia is opgegroeid met carnaval. In het jaar dat haar vader prins was van de Vrijbuiters in Borne, is Saskia geboren.

 

Saskia is geboren en getogen in Borne maar met Pim gaan samenwonen in Hengelo. Na jaren in Hengelo wilden de twee wat anders en Saskia wilde heel graag terug naar Borne. Gelukkig hoefde Pim hier ook niet lang over na te denken en wonen de twee inmiddels al bijna zes jaar in Borne. Beiden zijn toen direct lid geworden De Melbuulkes. Stiekem heeft Saskia altijd de ambitie gehad om ooit eens prinses te mogen worden; ze was al onderdeel van de damesgroep en actief in de activiteitencommissie binnen de vereniging. De twee leerden elkaar kennen in 1994 op ’t Tibbeland (nu bekend als Twickel Borne). Inmiddels hebben ze drie zoons samen: Cas van 13, Tygo van 11 en Mart van 9. (RH/BM)

 

Hun motto:

Carnaval is er bij ons met de paplepel ingegoten, dit jaar gaan we geheid met z’n allen naar de…!

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024