Kerstmis in Oud Borne

DEC

10

Kerstmis in Oud Borne

16.00 Oud Borne

Op zaterdag 10 december van 16.00 uur tot 21.00 uur zal Oud Borne weer als vanouds fonkelen tijdens Kertmis in Oud Borne. Daartoe is een omvangrijk programma samengesteld, dat eigenlijk voor elk wat wils biedt. In de prachtig verlichte straatjes in Borne, die via een vaste looproute te bezoeken zijn, is er vijf uur lang van alles te beleven.
 

Zo vinden er een kleine 70 kramen met kerststukken, decoratiematerialen, sieraden en nog veel meer hun plek en worden ze afgewisseld door tal van kraampjes en standjes met poffertjes, stroopwafels en warme drankjes. Verder treden er tal van koren op, speelt het Stedelijk Orkest Borne in de kapschuur op de Meijershof en zijn er op verrassende plekken midwinterhoorns te horen. In de Oude Kerkstraat, voor eventjes de theaterstraat genoemd, verzorgen Barst uit Hengelo en Buitengewoon uit Oldenzaal korte kerstsketches en verrassen de dansgroepen van Cladans en Jennifer Willems de bezoekers met een aantal optredens. En dan zijn er natuurlijk nog de traditiegetrouw veel aandachttrekkende lichtshows op de Oude Kerk en het Tableau Vivant door theatergroep Barst, dat het kerstverhaal zal uitbeelden op de hoek van de Ennekerdijk en Watertorenstraat.
 

Fakkeloptocht

De hoofdrolspelers in dat kerstverhaal, Maria en Jozef, vormen ook een belangrijk onderdeel van de fakkeloptocht die om 16.30 uur van start gaat bij de St. Stephanuskerk en waaraan alle Bornse kinderen kunnen deelnemen. Wel dienen ze uit veiligheidsoverwegingen vergezeld te zijn van een volwassene. Ook een kudde schapen zal de fakkeloptocht naar Oud Borne vergezellen.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip