Vrijdag parade van verlichte trekkers
OOK DWARS DOOR BORNE

Vrijdag parade van verlichte trekkers

Vanuit diverse plaatsen in Twente rijden verlichte tractoren vrijdagavond door de regio. Zo’n 150 boeren willen met hun publieksvriendelijke actie een warme groet brengen. De parade is niet bedoeld als protestactie en er zullen dan ook geen wegen geblokkeerd worden. “De samenwerking met de politie is heel goed”, zegt Stefan Reuver van de Trotse Twente Boeren, die de actie organiseert. “We houden bijvoorbeeld rekening met aanrijroutes van de ziekenhuizen.” Er zijn in totaal drie routes uitgezet. Eén ervan komt door het centrum van Borne.

 

Route

Om 19.00 uur vertrekt een stoet vanuit Hertme om met alle toeters en bellen via de Weerselosestraat Borne binnen te rijden. Vervolgens gaat het spektakel over de Stroom-Eschlaan, de Prins Bernhardlaan en de Von Bönninghausenstraat langs woonzorgcentrum Het Dijkhuis aan de Bekenhorst. Daarna passeert de parade de ijsbaan op het Dorsetplein om via de Grotestraat naar de rondweg te rijden richting Hengelo en verder.

 

Positief met een boodschap

“Het is een positieve afsluiter van het jaar, maar wel met een onderliggende boodschap. We willen laten zien dat we ook volgend jaar voor iedereen klaarstaan en ons inzetten om goed, veilig en duurzaam voedsel te produceren. We denken wel eens dat het belang ervan onderschat wordt. Mensen zijn gewend om alles te kunnen kopen tegen een redelijke prijs. Maar die primaire levensbehoeften zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zeker nu niet.”

 

De drie routes in Twente zijn zodanig gekozen dat zoveel mogelijk zorgcentra aangedaan worden. “We dragen iedereen een goed hart toe. Voor ons is het heel belangrijk dat boer en burger samen optrekken.” Ondertussen zijn de boeren druk doende om van hun tractoren ware kunstwerkjes te maken, die kunnen schitteren in de allereerste Twentse verlichte trekkerparade. “Het wordt echt heel mooi om naar te kijken”, belooft Reuver. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ilse DeLange naar Hertme

Nadat eerder bekend werd dat Danny Vera op zaterdag 2 september de sterren van de hemel zal...
27-03-2023

Zondag weer Palmpasenoptocht

Aanstaande zondag 2 april, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
27-03-2023

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 9 april, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
07-03-2023

Wie wordt de Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
05-03-2023

Stadssleutel terug in veilige handen

‘Carnaval verbroedert’ zei René Jannink van de Stichting Borns Carnaval...
21-02-2023

Na drie jaar siŽsta nu volop fiŽsta

‘Na drie jaar siësta nu volop fiësta’, zo luidde de titel van een de vele...
19-02-2023