Loeizware Dakar Rally voor Mirjam Pol
03-01-2023
SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN EN VAL OP TWEEDE DAG

Loeizware Dakar Rally voor Mirjam Pol

Terwijl het bivak in Ha’il wordt opgebouwd worden de rijders, waaronder ook Mirjam Pol, op kilometer 334,8 stopgezet. Het weer werd te heftig en de rijders moeten via de openbare route verder richting het bivak. Daar aangekomen lijken ze, stuk voor stuk, op verzopen en verkleumde katjes. En in het bivak zijn de omstandigheden nog erger. Het bivak is volledig ondergelopen en staat helemaal blank.

 

Net die ene steen…
Voor de Twentse motorrijdster is dit wellicht een geluk bij het ongeluk van gisteren. Mogelijk krijgt Pol door deze weersomstandigheden meer tijd om te herstellen van de behoorlijk grote klapper die zij gisteren op de special maakte. Mirjam Pol: “Na de proloog voelde ik mij super! Alsof ik alles aankon. Maar ik loop lang genoeg mee in deze Dakarwereld om te weten dat alles binnen een seconde 180 graden gedraaid kan zijn. En gisteren leek het daar aardig op. Het lukte mij maar niet om tijdens de eerste echte etappe in een goed ritme te komen, het was een dag lang kei- en keihard werken om alle stenen en rotsen te ontwijken.


“De tweede dag had ik het gevoel er beter in te komen totdat ik net die ene steen niet zag. Je kan miljoenen en miljoenen stenen ontwijken en er net een over het hoofd zien. De motor gleed onder mij vandaan en ik werd gelanceerd. Gelukkig niets gebroken maar werkelijk alles doet pijn aan mijn lijf. Ook mijn motor kwam niet ongeschonden uit de strijd. Daar hebben de monteurs van het HT Rally Raid Husqvarna Racing Team wel het nodige werk aan gehad!”


Wachten op het zand
Na haar crash wist ze zich weer bij elkaar te schrapen en haar focus weer op de volgende dagen te leggen. De wereldkampioene wist van tevoren dat de eerste week zwaar zou zou zijn maar ze weet ook dat de tweede week heel ander terrein zal zijn. In het ‘Empty Qarter’ liggen de oneindige zandduinen waar Pol zo van houdt!
 

Klassement nog onduidelijk
Ze zit, totaal verkleumd, aan een groot bord pasta bij te komen van een lange dag die eindigde met een ingekorte special. Het bivak van Ha’il staat ondertussen volledig blank. Waar Pol op dit moment staat in het klassement is nog volledig onduidelijk door het inkorten van de derde special. Wat wel duidelijk is, is dat morgen de vierde etappe een lus van meer dan 400 km zal zijn en weer eindigt in het bivak van Ha’il.
 

De 45ste editie van de zwaarste rally ter wereld is tevens de tiende editie voor Mirjam Pol. Zij mag zich nu dan ook officieel ‘Dakar Legend’ noemen.
 

De Dakar rally duurt nog tot 15 januari 2023.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse...
20-01-2023