Mirjam Pol in beruchte ‘Empty Quarter’ aanbeland
12-01-2023
‘EERSTE DEEL MARATHONETAPPE HAD WEL ZWAARDER MOGEN ZIJN’

Mirjam Pol in beruchte ‘Empty Quarter’ aanbeland

De Dakar Rally is inmiddels in het beruchte ‘Empty Quarter’ aanbeland. Een gebied waar helemaal niets is, behalve zand en duinen. Menig rijder rijdt zich vast in het duinenlandschap en moet het deels ook nog zonder assistentie doen. Voor Mirjam Pol echter een kolfje naar haar hand en etappes waar ze op voorhand enorm naar uitkeek.
 

‘Had wel zwaarder gemogen’

Terwijl het hele deelnemersveld zich puffend, steunend en kreunend door de dagen zwoegt, zegt Mirjam doodleuk na het eerste gedeelte van de marathonetappe: “Nou, dat had wel zwaarder gemogen?!” Dat vraagt wederom om een beetje uitleg. “Dit zijn de etappes waar ik goed in ben dus dit zijn de etappes dat ik verschil kan maken. Maar dat lukte niet in deze special stage. Want na elke duinenpartij kwam een grote open vlakte. Dan kan iedereen die zich volledig leegreed in de duinen weer even op adem komen op het vlakke stuk!” Mirjam legt verder uit: “Als er rijders in die duinen al op het randje van breken staan dan zijn dit de etappes dat ze over hun grens heen gaan en kapotgaan. En zo schuif ik steeds verder naar voren.”
 

Maar ze heeft ontzettend genoten van het prachtige duinenlandschap waar ze zich zo in thuis voelt. Ze reed deze etappe heel constant. “Jammer dat ik niet met andere, snelle rijders op kon rijden. Als je alleen rijdt, daag je jezelf nooit zo uit dan je doet met andere rijders. We zijn lekker vroeg in het bivak, ik heb de motor al nagekeken, die heeft het prima gehouden. Ik heb filters en oliën nagekeken, allemaal picobello! Het tentje staat al en die heb ik heel tactisch neergezet, dat ben ik aan het bewaken want volgens mij heeft iemand bedacht dat ik met de hele zooi moet verhuizen, maar dat doe ik echt niet!”


‘Ploeteren soms. Heerlijk!’
En hoe was het om door het beroemde en beruchte Empty Quarter te rijden: “Ja prachtig! Dit is het! Zo moeten duinen zijn. Zacht. Zacht zand. Lastig rijden. Ploeteren. Soms. Heerlijk!”, verzucht Mirjam. En ik moet natuurlijk wel eerlijk zijn want dit is hele andere koek als je in de problemen komt. Ik mag niet klagen want, zowel gisteren als vandaag: ‘ik ben er nog nooit zo goed doorheen gekomen!’. Ik heb een super etappe gehad, niks ging er fout, navigeren ging perfect, kortom: een prachtige dag. Het gaat allemaal goed, bijna foutloos.”
 

Eigenlijk, heel simpel gezegd, bedoelt Mirjam te zeggen: “Ik kijk wederom uit naar morgen, 185 km special stage in het Empty Quarter met hopelijk heel veel uitdaging!”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hil — 12 jan 2023
Wij hebben een Topper in Borne

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse...
20-01-2023