NEO wint met 0-2 van SVBO in Emmen
16-01-2023
DOMINANT SPEL BIJ START TWEEDE SEIZOENSHELFT

NEO wint met 0-2 van SVBO in Emmen

Onder het toeziend oog van veel NEO-fans regende het in het eerste kwartier aanvallen op de goal van SVBO in Emmen. Een vrije trap van Rick ten Tusscher kon keeper Lennon Ebeltjes met moeite redden en een minuut later leverde een prachtaanval een half liggend schot op van Kevin van de Brug, dat helaas naast zeilde. Nadat Ron Spoler naast schoot, leek na tien minuten de 0-1 te vallen. Stef Rompelaar zag zijn fraaie schot met buitenkant rechts echter op de binnenkant van de paal eindigen.

 

Veel kansen

Af en toe kwam SVBO er even uit, maar doelman Leco Zeevalkink, die de plek van Thijs Terhalle prima opvulde, hoefde in het eerste bedrijf geen enkel schot op doel te incasseren, hoewel aanvoerder Wessels vanaf een meter of 20 rakelings naast schoot. De kansen aan de andere kant regen zich daarentegen aaneen. Een opsomming: Een inzet van Stef Rompelaar werd op het laatste moment geblokt en de spits schoot even later na een actie van Ron Spoler ruim naast.

 

Nadat Kevin van de Brug uit de draai net naast schoot en Ron Spoler recht op Ebeltjes schoot, leek Rick ten Tusscher eindelijk de 0-1 te maken. Zijn vrije trap werd echter door Ebeltjes uit de kruising getikt. Jasper Scholten schoot vervolgens op de SVBO-goalie na een sublieme actie, een hoekschop van Rick ten Tusscher werd van de doellijn gehaald en in de laatste minuut schoot Ron Spoler nog op de paal. Zoals een supporter van de Emmenaren in de rust terecht opmerkte: “We hadden 3-0 achter moeten staan”.

 

Ook in de tweede helft bepaalde NEO het spel, maar de eerste kans viel pas na tien minuten te noteren. Stef Rompelaar zag zijn schot na een afvallende bal knap gered door Ebeltjes, maar de spits maakte na een klein uur wel de zeer verdiende 0-1. Rompelaar was attent na een goede voorzet van Wessel Bom en prikte tussen twee verdedigers raak. SVBO bleek niet bij machte de wedstrijd te doen kantelen, ondanks dat een enkele vrije trap en hoekschop wat gevaar opleverde voor de NEO-veste, meer toeval dan uitgespeelde kansen. Pas in de 72e minuut moest Leco Zeevalkink voor het eerst handelend optreden, tekenend voor het aanvallende gevaar van de thuisclub.

 

Opnieuw Stef Rompelaar

Toch bleef de 0-1 stand in het inmiddels stormachtige weer gevaarlijk, omdat SVBO op die manier ‘in de wedstrijd bleef’. NEO kreeg evenwel opnieuw de kansen en Stef Rompelaar zag eerst een schot of geweldige wijze verwerkt door Ebeltjes en mikte vervolgens op onbegrijpelijke wijze naast in de rebound na een fraaie actie van Kevin Roesink. Ook Wessel Bom stuitte op het uitgestoken been van de SVBO-goalie.

 

Nadat een scrimmage na een vrije trap van SVBO zowaar nog gevaar opleverde voor NEO maakte Stef Rompelaar in de laatste aanval van de wedstrijd toch nog 0-2. Lennon Ebeltjes onderschepte een dieptepass ver van zijn goal, dacht rustig op te kunnen bouwen, maar had buiten Rompelaar gerekend. Die ontfutselde de goalie de bal en schoot van een meter of 30 de bal in lege doel, waarna meteen het laatste fluitsignaal klonk.

 

Komende zondag maakt NEO’s keurkorps opnieuw op reis naar Drenthe, als het op bezoek gaat bij Rolder Boys. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024