Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga
20-01-2023
PRIJZEN GALA GAAN OOK NAAR NOOR LEUSHUIS, PHILIP DINIZ, MEIDEN C1 APOLLO 8 EN ZVBB’21

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt aan de beste Bornse sporters van 2022. De avond, die werd gepresenteerd door de in een strakke smoking gestoken Dennis Wilt - zelf een topsporter in ‘doorgaan’ zoals hij zichzelf omschreef - mondde uit in een uiterst plezierig huldebetoon aan alle genomineerden. “Mensen waarop Borne terecht trots mag zijn”, aldus de presentator.
 

De winnaars

Belangrijkste onderdeel van de avond vormde uiteraard de bekendmaking van de uiteindelijke prijswinnaars. In de categorie Sporttalent meisjes ging de bokaal naar schaatster Noor Leusink, terwijl Philip Diniz (ook schaatsen) hét sporttalent werd bij de jongens. De C1 meiden van Apollo 8 werden verkozen tot Sportploeg van de jeugd.
 

Mirjam Pol

Daarna was het de beurt aan Mirjam Pol (motorsport) om opnieuw tot Sportvrouw van het jaar te worden benoemd. Voor haar niet echt nieuw, want ook in 2019, de laatste editie van het Sportgala, kreeg ze de titel al toebedeeld. En Mirjam eigen gaf ze in haar dankwoordje terloops aan dat er nog enige discussie gaande was of het nu voor haar de derde óf de vierde titel zou zijn. “Maar dat zoeken we thuis nog wel even op”, klonk het geruststellend en nuchter. Pol won alle wedstrijden waaraan ze afgelopen jaar deelnam. Daarbij onder meer de zwaarste motorrally ter wereld, de Dakar, bij de vrouwen. Een prestatie die ze overigens vorige week herhaalde. Ook werd ze wereldkampioene. Met haar zege in de Rally du Maroc stelde ze haar eerste plaats in het eindklassement veilig.

Rick Elzinga

De prestatie van Mirjam Pol werd geëvenaard door Rick Elzinga (ook al motorsport) die de titel van Sportman van het jaar in de wacht sleepte. Helaas kon hij zelf niet aanwezig zijn en dus liet hij liet zich vertegenwoordigen door zijn ook al stralende zus. Zelf sprak hij een vooraf op video opgenomen dankwoord uit. Elzinga werd afgelopen jaar Europees en Nederlands kampioen motorcross in de populaire klasse 250 cc en trad ondertussen als professioneel coureur toe tot het fabrieksteam van Yamaha.

 

ZVBB'21

De dames van ZVBB’21 (handbal) werden ten slotte uitgeroepen tot Sportploeg 2022. De vrouwen van de fusieclub promoveerden in 2022 onder leiding van coach Afton Groener als kampioen van de tweede naar de eerste divisie. De ploeg telt louter speelsters uit de gemeente Borne en uit Bornerbroek, wat de prestatie extra knap maakt. (AJ/BM/RH)

 

Sportgala 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024