Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga
20-01-2023
PRIJZEN GALA GAAN OOK NAAR NOOR LEUSHUIS, PHILIP DINIZ, MEIDEN C1 APOLLO 8 EN ZVBB’21

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt aan de beste Bornse sporters van 2022. De avond, die werd gepresenteerd door de in een strakke smoking gestoken Dennis Wilt - zelf een topsporter in ‘doorgaan’ zoals hij zichzelf omschreef - mondde uit in een uiterst plezierig huldebetoon aan alle genomineerden. “Mensen waarop Borne terecht trots mag zijn”, aldus de presentator.
 

De winnaars

Belangrijkste onderdeel van de avond vormde uiteraard de bekendmaking van de uiteindelijke prijswinnaars. In de categorie Sporttalent meisjes ging de bokaal naar schaatster Noor Leusink, terwijl Philip Diniz (ook schaatsen) hét sporttalent werd bij de jongens. De C1 meiden van Apollo 8 werden verkozen tot Sportploeg van de jeugd.
 

Mirjam Pol

Daarna was het de beurt aan Mirjam Pol (motorsport) om opnieuw tot Sportvrouw van het jaar te worden benoemd. Voor haar niet echt nieuw, want ook in 2019, de laatste editie van het Sportgala, kreeg ze de titel al toebedeeld. En Mirjam eigen gaf ze in haar dankwoordje terloops aan dat er nog enige discussie gaande was of het nu voor haar de derde óf de vierde titel zou zijn. “Maar dat zoeken we thuis nog wel even op”, klonk het geruststellend en nuchter. Pol won alle wedstrijden waaraan ze afgelopen jaar deelnam. Daarbij onder meer de zwaarste motorrally ter wereld, de Dakar, bij de vrouwen. Een prestatie die ze overigens vorige week herhaalde. Ook werd ze wereldkampioene. Met haar zege in de Rally du Maroc stelde ze haar eerste plaats in het eindklassement veilig.

Rick Elzinga

De prestatie van Mirjam Pol werd geëvenaard door Rick Elzinga (ook al motorsport) die de titel van Sportman van het jaar in de wacht sleepte. Helaas kon hij zelf niet aanwezig zijn en dus liet hij liet zich vertegenwoordigen door zijn ook al stralende zus. Zelf sprak hij een vooraf op video opgenomen dankwoord uit. Elzinga werd afgelopen jaar Europees en Nederlands kampioen motorcross in de populaire klasse 250 cc en trad ondertussen als professioneel coureur toe tot het fabrieksteam van Yamaha.

 

ZVBB'21

De dames van ZVBB’21 (handbal) werden ten slotte uitgeroepen tot Sportploeg 2022. De vrouwen van de fusieclub promoveerden in 2022 onder leiding van coach Afton Groener als kampioen van de tweede naar de eerste divisie. De ploeg telt louter speelsters uit de gemeente Borne en uit Bornerbroek, wat de prestatie extra knap maakt. (AJ/BM/RH)

 

Sportgala 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Apollo 8 wint in beker van Peelpush

De dames van Apollo 8 stonden donderdagavond tegenover Peelpush in hun strijd om de nationale...
20-01-2023