Bornse Bijtjes voor de BLOS
JAN GIELIANS, POPKE TEN HOOR EN JAN GROENHUIJZEN ONDERSCHEIDEN VOOR HUN VERDIENSTEN

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport, beter bekend als de BLOS, eens in het zonnetje te zetten. Al die sporttalenten die Borne rijk zijn hebben steun van vele verenigingen en vrijwilligers waardoor ze mede tot hun bijzondere prestaties zijn gekomen. Aan dat sportklimaat heeft zeker ook de BLOS haar steentje bijgedragen.
 

“Zonder hen was het sportklimaat in Borne niet zo goed geweest als dat het vandaag is”, zei wethouder David Vermorken. Na maar liefst 48 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de uitvoering van het sportbeleid in Borne, komt er een einde aan het instituut omdat de het Sportbedrijf in oprichting de taken voor een deel gaat overnemen. Vermorken: “In de bijna vijf decennia heeft de BLOS enorm veel mooie dingen tot stand gebracht. Want de BLOS ging niet alleen over de tarieven en het toewijzen van zalen, maar bracht ook een paar prachtige accommodaties tot stand. Het zwembad in de jaren 90, het eerste kunstgrasveld in 2007 en de herstructurering van sportpark ’t Wooldrik zijn maar een paar voorbeelden.”
 

Drie personen die zich jarenlang hebben ingezet voor de BLOS verdienden volgens de gemeente een extra waardering. Popke ter Hoor, Jan Gielians en Jan Groenhuijzen kregen als waardering voor hun betekenis voor de Bornse gemeenschap een Borns Bijtje uitgereikt door de wethouder.
 

Popke Ten Hoor 

Popke Ten Hoor is in 2004 als AB-lid in de Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en Sport (BLOS) gekomen. Met zijn achtergrond als directeur van basisschool de Hooiberg kwam hij namens het onderwijs in de BLOS. In 2006 trad hij toe tot het DB en van 2007 tot 2017 was hij voorzitter. Popke was nauw betrokken bij de herstructurering van sportpark ’t Wooldrik. Overleggen tussen de voetbalverenigingen, GroenZwart en TV Smash wist hij in goede harmonie te voeren. Ook als het niet zo soepeltjes verliep, kreeg hij de neuzen weer dezelfde kant op. Hij heeft de betrokkenheid en de inbreng weten te vergroten van de diverse verenigingen. Tot het einde van de BLOS is Popke als adviseur betrokken geweest. Een taak die hij rustig en behoedzaam vervulde. Hij is altijd scherp en geeft zuivere analyses met een heldere kijk op sport, de huidige maatschappij, jonge kinderen en de natuur.
 

Jan Groenhuijzen

Sinds 2010 was Jan Groenhuijzen bij de AB-vergadering aanwezig. Toen als bestuurslid van BVV Borne waar hij ook penningmeester was. De BLOS heeft hem in 2013 gevraagd mee te denken over een begroting in verband met een verkenning naar een verzelfstandiging van de sport in Borne. Vanwege zijn financiële kennis heeft hij ook veel betekend voor de BLOS toen een bezuiniging nodig was op de sportbegroting. Jan weet moeilijke financiële overzichten en berekeningen voor iedereen begrijpelijk te maken.
In 2017 is hij door het college benoemd als lid van het dagelijks bestuur van de BLOS. Sindsdien is hij van grote betekenis geweest als het gaat om het opstellen van de exploitatiebegrotingen. De tomeloze inzet, heldere kijk en vooral zijn financiële kennis zijn voor de BLOS en dus ook voor de sport in Borne van onschatbare waarde.
 

Jan Gielians

Voor Jan Gielians begon het BLOS-avontuur in 2005. Hij was voorzitter van korfbalvereniging GroenZwart (later de Jeu de Boules) en werd toen benoemd als bestuurslid van de BLOS. Hij is zowel door de binnen- als buitensport voorgedragen. In 2010 werd Jan secretaris van het dagelijks bestuur van de BLOS. Jan is iedere ochtend om 07.30 uur te vinden in het zwembad. Zijn betrokkenheid bij het onderhoud van het zwembad is voor hem dan ook al ruim tien jaar een vanzelfsprekendheid. Kenmerkend voor Jan als bestuurder is dat hij de wensen en meningen van de sportverenigingen- en zeker ook van hemzelf- goed onder de aandacht weet te brengen. Een prachtig resultaat daarvan vond Jan de grote demonstratie in 2007 met alle buitensportverenigingen. Samen strijden voor een kunstgrasveld op het sportpark voor alle verenigingen. En dat lukte!

 

In 2017 volgde Jan, Popke ten Hoor op als voorzitter van het dagelijks bestuur. Er volgde een intensieve periode met de planning van project ’t Wooldrik, de renovatie van het zwembad en de ontwikkeling van BLOS naar Sportbedrijf. Jan heeft met een grote betrokkenheid sturing gegeven aan deze belangrijke ontwikkelingen. Tot de laatste AB-vergadering van 14 december jl. vervulde Jan zijn voorzittersrol met passie, nauwkeurigheid en bovenal duidelijkheid. Als voorzitter van de Adviescommissie Sport en Bewegen zal Jan ook de komende tijd nauw betrokken blijven bij de sport in Borne. (AJ/BM/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023