Mirjam Pol op het podium in Qatar
18-03-2023
DERDE OVERALL, EERSTE PUNTEN FIM BAJAS WORLD CUP 2023 BINNEN

Mirjam Pol op het podium in Qatar

Mirjam Pol is zaterdag als derde in het algemeen klassement geëindigd van de Qatar International Baja 2023. Haar wacht het podium tussen zeker niet de minste rijders van de wereld. Een topprestatie én de eerste punten voor het FIM Bajas World Cup 2023 heeft ze hiermee ook binnen weten te halen.
 

Pol hield gisteren nog een duidelijke slag om de arm, aangaande haar finishplek en finishtijd. Later in de avond, toen de lijst met definitieve uitslagen binnen kwam, bleek de lijst met straftijden wel heel erg lang. En Pol stond daar niet op, ze was een van de weinige deelnemers die alle waypoints had gehaald. Uiteindelijk hield dat ook in dat ze doorschoof naar een achtste positie. Ze stond vandaag dan ook als achtste aan de start.
 

“Ik schrok ervan, die lijst met penalties! Het was ook zeker geen makkelijke etappe, zeker het vinden van alle waypoints was niet appeltje-eitje, maar wel echt mijn ding natuurlijk”, liet wereldkampioen Baja 2022 vanuit Qatar weten. De tweede dag stond voor Mirjam Pol in het teken van ‘zorgen dat je erbij blijft!’. Maar al snel werd duidelijk dat vandaag het navigeren een nog grotere rol speelde dan dat het gisteren deed, en navigeren en haar eigen pad volgen, dat kan ze, bewees ze eerder.
 

Op het Podium.
Pol: “Wow! Ik weet niet wat ik zie! Dat is echt gaaf; ik ben gewoon derde algemeen geworden! Ik sta vanavond tussen de kerels, en zeker niet de minste, op het podium. Wat een beloning voor het harde werken vandaag, zeg. Ik had de hele dag een slinger van rijders achter me aanrijden. Het was echt een lastige dag vandaag maar ik heb toch vijf plaatsen in het algemeen klassement goed weten te maken! Ik had het in eerste instantie helemaal niet in de gaten, totdat ik hier door iedereen werd gefeliciteerd, andere rijders, hoge Qatar functionarissen, iedereen komt me feliciteren en handen schudden!”
 

Geen assistentie maar niet alleen
Wie had dat gedacht? Op het allerlaatst inschrijven, niet de voorbereiding hebben die ze graag wil, geen assistentie en rijden op een motor die niet van haar is. Pol kreeg eerder deze maand de mogelijkheid om te rijden op een motor van een andere coureur: “Wat ben ik Gerard ongelofelijk dankbaar! Ik mocht op zijn motor rijden, hij stond met de motor op een aanhanger achter de auto al op mij te wachten toen ik hier arriveerde. Hij heeft me zoveel mogelijk met raad en daad bijgestaan. Ik had dan wellicht geen officiële assistentie maar zijn hulp gaf mij het gevoel dat ik best professioneel bezig was”, aldus Mirjam Pol die ook het damesklassement op haar naam schreef.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023