BZSV speelt gelijk tegen Voorwaarts
24-04-2023
BLAUWWITTERS ZIEN HARD WERKEN EINDELIJK BELOOND

BZSV speelt gelijk tegen Voorwaarts

Het mag geen verassing meer heten dat BZSV zich ingraaft tegen de ploegen die bovenaan de ranglijst prijken, om vanuit de omschakeling toe te kunnen slaan. Dat was nu niet anders. Voorwaarts, dat de leiding heeft in de derde periode, ging bevlogen van start en was meteen op zoek naar de openingstreffer. Dat deed de ploeg uit Westerhaar door de bal snel rond te laten gaan en het spel te blijven verplaatsen. Zo trachtte het BZSV uit positie te spelen, maar de Bornse formatie stond goed.

 

Steekbal

Tot grote kansen leidde het dan ook niet in de beginfase. Dat kwam ook mede doordat het hoge bal-tempo bij Voorwaarts zelf voor slordigheid in de passing zorgde. De eerste grote kans in de wedstrijd was er zelfs voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen zorgde een mooie steekbal ervoor dat Bas Siccama alleen voor de keeper kwam. De pass was helaas net te scherp, waardoor hij een schoenmaat te kort kwam om de bal te controleren.

 

Naarmate de storm van Voorwaarts wat meer ging liggen leken de verhoudingen tussen beide ploegen meer naar elkaar toe te trekken, toen plotseling Voorwaarts de openingstreffer had moeten maken. Aanvoerder Bernd Bove werd de diepte in gestuurd, na een splijtende pass midden door de Bornse defensie. Bove kon in alle rust afwerken, maar vond in Tom Markvoort een uitstekende sluitpost op zijn weg. Voorwaarts probeerde daarna door te drukken, maar op de nodige hoekschoppen na bleven dreigende momenten uit. Zodoende werd er gerust bij een stand van 0-0.

 

Tweede helft

Voorwaarts, dat in de rust een dubbele wissel had toegepast, ging bij aanvang van de tweede helft meteen weer op zoek naar de openingstreffer. Wederom werd dat geprobeerd door het baltempo heel hoog te leggen. De Blauwwitters gingen hier niet in mee en wisten het spel telkens slim te vertragen, tot ergernis van Voorwaarts trainer Eric Frankfort. Die had grote moeite zich te beheersen en liet zich veelvuldig horen. Zijn ergernis nam nog verder toe toen het tien minuten na rust zelfs 1-0 werd voor de Blauwwitters. In eerste instantie zag de thuisploeg een goede aanval niet beloond worden, maar het bleef de druk vooruit houden. De bal kwam zodoende in het bezit van Kent Arslani. Met een goede voorzet bezorgde hij een niet te missen kans voor Bas Siccama die goed voor zijn man kwam en de Blauwwitters op een toch wel verassende voorsprong schoot.

 

Schot tegen de paal

Voorwaarts reageerde hier meteen op door een verdediger te wisselen voor een aanvaller, om zo nog meer druk te zetten op de Blauwwitters. Tot een kwartier voor tijd wist de ploeg uit Borne echter vrij eenvoudig stand te houden. Daarna begonnen de krachten enigszins weg te vloeien en kreeg Voorwaarts serieuze kansen. BZSV had daarbij het geluk aan haar zijde. Na een hoekschop werd vanuit de scrimmage de paal geraakt. Twee minuten later was keeper Tom Markvoort andermaal deze wedstrijd belangrijk voor BZSV, door goed redding te brengen op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vijf minuten voor tijd had BZSV de wedstrijd moeten beslissen. Winston Somhorst gaf met een panna zijn directe tegenstander het nakijken. Vervolgens bood hij een niet te missen kans aan Kent Arslani. Arslani liep alleen op de keeper af, maar zijn schot miste overtuiging en kon gepareerd worden door de keeper.

 

Desondanks leek BZSV de drie punten binnen te hebben, maar niets bleek minder waar. Een prachtig geplaatst schot van de jonge linksbuiten Julian Slot was in de 87e minuut te machtig voor keeper Tom Markvoort. Met nog drie minuten te spelen kwam Voorwaarts op gelijke hoogte en ging het nog op zoek naar meer, maar het werd niet meer gevaarlijk. Zo kon BZSV de Blauwwitters na vele verliespartijen eindelijk weer een verdiend puntje bijschrijven.

 

Zaterdag 13 mei speelt BZSV de Blauwwitters thuis tegen koploper ASV. De aftrap op Sportpark ’t Woodrik vindt plaats om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024