NEO wint met 0-3 bij Gomos
15-05-2023
ZWARTWITTEN KRIJGEN TITEL IN VIZIER

NEO wint met 0-3 bij Gomos

Gomos wilde per se drie punten pakken om wat meer lucht te krijgen onderin en de ploeg van Martin Drent begon fel en kreeg in de beginfase ook een paar kansen. Na een waarschuwingsschot naast moest Thijs Terhalle al in de zesde minuut in actie komen. Een goede aanval over de rechtervleugel leverde een schot op van Tim Assman dat de goalie ternauwernood met de voet kon stoppen.

 

Max Brunninkhuis

NEO pakte de draad echter goed op en nadat Max Brunninkhuis eerst overschoot en Jasper Scholten rakelings naast was het een kwartier wel raak. Een actie van Ron Spoler deed de bal bij Jasper Scholten belanden die het leer teruglegde op Max Brunninkhuis. De aanvoerder schoof de bal vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek: 0-1.

 

Trainer Drent wisselde al na ruim twintig minuten, maar aan het speelbeeld veranderde niet gek veel. NEO voetbalde makkelijker dan de thuisclub die dat met het nodige opportunisme probeerde te compenseren. In het laatste kwartier voor de pauze regen zich een aantal kansen aan elkaar. Een vrije trap wegens hands van Max Brunninkhuis werd door goalie Melvin Koning overgetikt en aan de andere kant stopte Thijs Terhalle een inzet van Wouter Bosman van dichtbij. Nadat topscorer Jannes Siegers rakelings overschoot kon Koning een schot van Jasper Scholten met moeite stoppen en ook de rebound wist hij te pareren, zij het ten koste van een hoekschop. Aan de 0-1 tussenstand veranderde echter niets meer.

 

Tweede helft

Na een kleine vijf minuten in het tweede bedrijf gooide NEO het duel al in het slot. Een opstomende Wessel Bom haalde de achterlijn, legde de bal terug op Jasper Scholten die op zijn eigen rustige manier aannam en afdrukte: 0-2. Rond het uur de volgende NEO-kansen. Stef Rompelaar had het geluk weer eens niet aan zijn zijde en raakte de paal na een mooie actie van Ron Spoler, waarna een mooie pass van de verdienstelijk spelende Mike Engelsman op Jasper Scholten uiteindelijk niets opleverde.

 

NEO bleef de kansen aaneenrijgen en nadat Stef Rompelaar wellicht zelf had kunnen schieten, maar voor een breedtepass koos, raakte de spits zelf even later alweer de paal. Ook Thijs Terhalle werd nog even aan het werk gezet en de doelman tikte een schot van Jannes Siegers dat richting de bovenhoek ging stijlvol over. NEO verzuimde het in die fase meerdere drie tegen twee situaties goed uit te spelen, een bal van Ron Spoler werd nog van de lijn gehaald en Twan Weghorst schoot nipt naast.

 

Prima overwinning

Nadat Ernst Bom en Bram Rikhof waren ingevallen gebeurde er in de laatste vijf minuten toch nog het nodige. Rikhof werd nogal lomp onderuit geschoffeld door Ivo Drenth, maar de strafschop was helaas niet besteed aan Max Brunninkuis die Koning op zijn pad vond. Uiteindelijk werd het toch nog 0-3. Ron Spoler werd op een prima manier in stelling gebracht door Ernst Bom en liet Koning kansloos. Al met al een prima overwinning en de vreugde werd aanzienlijk groter toen bleek dat TVC’28 van Emmen had verloren en WVV niet van Rolder Boys wist te winnen.

 

Met nog twee duels te gaan heeft NEO ineens alles weer in eigen hand en een superspannend slot van de competitie nadert. Zondag trekt de NEO-karavaan naar Jubbega. NEO zal twee keer volle bak moeten spelen en dan zal waarschijnlijk op Tweede pinksterdag pas blijken waar dat toe leidt. Dat het al met al sowieso al een geweldig debuutseizoen is staat als een paal boven water.

 

foto’s: © Gomos

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 15 mei 2023
Tja wat zal ik zeggen.
Ik kom woorden te kort.
Zal het dan toch nog gebeuren.
Wat een goed weekend voor onze kanjers. 2 x winnen en we zijn kampioen. En weet je wat ik zie het nog gebeuren ook. En wij supporters links van de tribune zijn er dan weer bij. De kantine zal die dag te klein zijn ha ha. Veel succes Neo 1.Spannend hoor. Ik steek nog een kaarsje op.

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023