Expositie Herna Wielink

JAN

08

FEB

29

Expositie Herna Wielink

Het Koetshuis

Herna Wielink is een schilderes puur sang en laat zich inspireren vanuit de indrukken die ze opdoet in haar omgeving. Ze werkt vanuit haar eigen atelier aan huis en combineert in een schilderij de bloemen uit haar eigen tuin met planten uit de kamer of ze maakt een impressie van haar interieur, tafel en stoel, die in heldere kleuren en stevige compositie wordt weergeven.

 

Ze is niet op zoek naar het herkenbare totaalplaatje, maar pakt de schilderachtige vrijheid om het naar haar zin in te vullen. Het resultaat is doorzichtig troostrijk werk met kleur en een enkele vorm om naar te kijken, waarbij de afwisseling je meeneemt en vasthoudt.

 

Zelfs bij kleine paneeltjes blijft het spannend om naar te kijken. Intuïtief is gezocht naar evenwicht in kleur en vorm of licht en donker. Het wordt een verhaal als je de paneeltjes achter elkaar legt.

 

Echt opvallend zijn in haar werk de indrukken die ze geschilderd heeft, die je overhoudt bij het naar buiten kijken in een rijdende auto. In de expositie hangen vier schilderijen onder elkaar ontstaan vanuit deze indrukken. Je voelt in het beeld de afwisseling in snelheid en kleur.

Mooi intens schilderwerk van Herna Wielink in Galerie Het Koetshuis tot eind februari 2024.

 

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Ze organiseert exposities met gevarieerd werk van beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne, Marktstraat 23, Borne.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip