Maakdag festival

MEI

28

Maakdag festival

15:00 Kulturhus Borne

Maker Festival Twente
CreŽer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het Maker Festival Twente! Naast een 4-daags festival in Roombeek Enschede (2 t/m 5 mei) toert het festival door Twente en doet op 28 mei Bibliotheek Borne aan. Bezoek een Maakdag Festival en volg – in verschillende labs – digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten ťn ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Wat kun je allemaal DOEN op een Maakdag Festival?
Breng een bezoek aan het MaakLab in jouw bibliotheek en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Of creŽer in het MediaLab je eigen avatar waarmee je kan dansen.

Maar er is meer! Verwonder en bekijk in het Kijk- en DoeLab ‘De Kreeft’, het electro-mechanische fantasiedier van Tristan Kruithof die laat zien dat je ook creatief naar techniek en technologie kan kijken. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt ťn praat met de experts in het KennisLab!

BasisLab
Ook kun je terecht in het BasisLab, waar je niet alleen tijdens het Maakdag Festival aan de slag kunt met een breed scala aan apparatuur en nieuwe technieken, zoals een 3D printer. In het BasisLab kun je namelijk elke week op dinsdag van 15:00-16:30 uur kennismaken met apparaten om mee te ontwerpen, snijden, printen, borduren en solderen.

Klik hier voor het complete festivalprogramma.

Data
28 mei 15:00 – 18:00 uur Bibliotheek Borne
Toegang: vrije inloop
Voor een aantal workshops wordt een kleine vergoeding van maximaal €3,00 gevraagd.

 

terug naar agenda
 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
Tips? Meld het ons Meld je tip