Tips van erkende auteurs
Kim ten Tusscher en Michelle Visser verzorgen een workshop in bibliotheek Hengelo

Tips van erkende auteurs

Je hebt een idee voor een verhaal, je zwoegt een aantal weken, je herleest en past aan en dan: je verhaal staat op schrift. Trots ben je op dat resultaat maar dan, wat nu? Je zult het plezierig vinden als meer mensen jouw verhaal lezen en stiekem hoop je op een klapper.

Kim ten Tusscher uit Borne en Michelle Visser uit Hengelo hebben deze dromen inmiddels waargemaakt, hun boeken zijn verschenen, zij hebben lovende recensies gekregen en beiden hebben na het verschijnen van hun boeken spannende ervaringen opgedaan.

 

Wat zeggen zij zelf?

“Een goed boek is een boek dat de lezer meeneemt naar een andere wereld, waarbij je alles om je heen vergeet en je alleen nog dat beschreven universum waarneemt. Maar hoe komen zulke boeken tot stand? Waar haalt een schrijfster haar inspiratie vandaan? Uit research of uit het  echte leven om haar heen, of is alles alleen maar fantasie? En hoe zit het met de rol van redacteurs en uitgevers? Wat bepaalt een schrijfster zelf, en wat zijn de voorwaarden vanuit de boekenbranche waar zij aan moet voldoen? Hoe komt een boekomslag eigenlijk tot stand? En dan is er nog dat beroemde Boekenbal; hoe is het om daar rond te lopen?”

 

Succes

Kim ten Tusscher heeft inmiddels vijf fantasyboeken en Michelle Visser heeft haar tweede historische roman gepubliceerd. Samen vertellen ze hoe hun werk tot stand komt. Ze laten horen welke muziek hun inspireerde tot cruciale scènes en laten de manuscripten zien waarin hun redacteuren er met rode pen op los streepten en hele verhaallijnen naar de prullenbak verwezen. Ze vertellen over de lange weg vanaf het eerste idee voor een nieuw boek krijgen, tot aan het moment dat dat boek gedrukt en wel in hun handen ligt. Hun ervaringen met dromen, zwoegen, vallen en stug doorzetten, kunnen zowel beginnende schrijvers als anderen inspireren.

 

Wie zelf nog eens een boek wil schrijven, kan 5 november zijn of haar vragen stellen, en is een stuk wijzer geworden na de lezing. En wie thuis op de bank weer een leesboek ter hand neemt, heeft een beter idee van al het werk dat erachter schuilgaat.

 

Informatie

Meer informatie is te krijgen bij Kim ten Tusscher, tel 074-851 09 02, mail@kimtentusscher.com

en bij Michelle Visser, tel 074-256 72 92, mcr-visser@ziggo.nl

De lezing ‘Op weg naar een bestseller; tussen fictie en werkelijkheid’ vindt plaats op woensdagavond 5 november tussen 20.00 en 22.00 uur bij Bibliotheek Hengelo. De toegang is gratis.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Openbaar toilet ook op zaterdag open

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten het openbaar toilet in het...
12-01-2018

Snelkraak bij Albert Heijn

In de nacht van donderdag op vrijdag, zo rond 03.40 uur, is er ingebroken bij de AH-supermarkt...
12-01-2018

Energieloket over naar Borne Energie

Voor onafhankelijk advies over het besparen van energie kunnen Bornenaren vanaf nu terecht bij...
11-01-2018

Kinderfysiotherapie bij Fleminghof

ADVERTORIAL - Fysiotherapie Fleminghof biedt ook kinderfysiotherapie aan. Dit is een erkend...
08-01-2018

Veel animo vrijwilligers buurtbus

In een overvolle bovenzaal in het Kulturhus kwamen donderdagavond ruim 60 mensen bijeen om zich...
04-01-2018

Aanrijding tussen meerdere voertuigen

Rond half negen donderdagavond heeft er op de A35, ter hoogte van Borne, een aanrijding...
04-01-2018