22-01-2016
Bornse Harmonie -  See the music

JAN

22

19.30 Bornse Harmonie - See the music


Bornse Harmonie verbindt muziek en beeld in filmconcert

 

In haar uitvoering van vrijdag 22 januari combineert de Bornse Harmonie muziek met fragmenten uit allerhande speelfilms en toneel. See the Music luidt de passende titel. Als gastsolist treedt de bekende mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo op. Deurloo treedt onder meer op met het Metropole Orkest en het Schönberg Ensemble en maakt deel uit van het Willem Breuker Kollektief. Ook tourt ze met jazzmuzikanten als Candy Dulfer en Denise Jannah. Heel bekend is haar harmonicatune in de Unox-reclame.

 

Deurloo brengt tijdens de uitvoering van de Bornse Harmonie een aantal bekende nummers ten gehore, zoals de soundtrack van Turks Fruit en de herkenningstune van tv-serie Baantjer met rechercheur De Cock, ooit ingespeeld door Toots Thielemans. De A-, B- en C-orkesten van de Bornse Harmonie treden alle drie op – dus zowel jong als oud - en spelen eveneens soundtracks van onder meer Frozen, The Wizz, Robin Hood en James Bond. Door het samengaan van de muziek en de film- en toneelbeelden komen zowel oren als ogen van het publiek goed aan hun trekken. Ook treden enkele solisten op uit de eigen gelederen van het orkest. Er wordt verder nog een quiz gehouden waaraan alle bezoekers kunnen meedoen. Daarbij gaat het erom als eerste de melodie te herkennen. Voor de winnaars zijn er aantrekkelijke prijzen.

 

De voorstelling, die plaatsvindt in Kulturhus De Bijenkorf, begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Na afloop is er een afterparty in de foyer. Er zijn nog kaarten te koop via het e-mailadres: kaartverkoop@bornseharmonie.nl (€ 5)

 

 

terug naar agenda