Q-Soundsolutions bouwt overal een feestje

 

Alle hoofdsponsoren van Koningsdag in Borne worden op deze pagina in het zonnetje gezet. Deze keer is het de beurt aan Q-Soundsolutions uit Almelo, dat het podium bouwt waarop tijdens Koningsdag het geweldige Koningsconcert wordt gegeven!

 

Wie in Almelo binnenstapt bij Q-Soundsolutions weet niet wat hij ziet: alles ligt klaar voor het bouwen van grote podia, compleet met licht- en geluidsinstallaties. “Wat een klant ook wenst, we kunnen alles realiseren”, zegt eigenaar Quinten ten Broeke. De Almeloër is nog maar 22 jaar, maar is toch alweer 5 jaar ondernemer. Toen hij op de basisschool een klein mengpaneel zag was hij verkocht: het verzorgen van de techniek bij concerten en feesten, dat is wat hij wil doen.

 

Dorsetplein

Inmiddels is Q-Soundsolutions een gevestigde naam in Nederland. Hoewel het bedrijf voornamelijk actief is in Overijssel staan in alle hoeken van het land artiesten op de podia van Ten Broeke. “We werken heel breed. We verzorgen bijvoorbeeld de techniek bij festivals voor dansgroepen in Twente, maar ook bij grote dancefeesten en bedrijfsevenementen in heel het land.”

 

En op Koningsdag bouwt Q-Soundsolutions dus ook het podium op het Dorsetplein in Borne. “Vorig jaar was het concert van de Bornse Harmonie en de band Blind Noise een groot succes, dus ik ben blij dat we ook dit jaar weer kunnen bijdragen aan het tweede Koningsconcert.” In overleg met Paul Homan, voorzitter van de Harmonie en muzikant bij Blind Noise, ontwierp Ten Broeke het podium. Bovendien zorgt hij er ook voor dat het concert op het hele plein goed te zien en horen is, want ook de licht- en geluidstechniek zijn bij Ten Broeke in goede handen.

 

Artiesten

Niet alleen de Bornse muzikanten staan op de planken van Q-Soundsolutions. Ook artiesten als Ali B, Dries Roelvink en Bertolf genoten al van het professionele werk van het Almelose bedrijf. Ten Broeke: “Voor mij maakt het niet uit of er een bekende artiest komt optreden. De Bornse Harmonie is voor mij even belangrijk. Het gaat mij erom dat zowel de muzikanten als het publiek kunnen genieten. En dat kan alleen als het licht en geluid van topkwaliteit zijn.”

 

Eindeloze mogelijkheden

Klanten kunnen bij Q-Soundsolutions al hun wensen neerleggen. Vervolgens maakt Ten Broeke een 3D-ontwerp, waarop het hele podium te zien is. Zo weet een klant vooraf precies hoe het concert eruit komt te zien. “Voor mij is het ideaal als ik mijn ontwerp kan maken op een leeg plein. Dan kan ik al mijn creativiteit kwijt. En de mogelijkheden zijn eindeloos, er is geen podium dat we niet kunnen bouwen.”

 

Door zijn drukke werkschema heeft Ten Broeke nauwelijks nog tijd om zelf een feestje te vieren. “Dat gebeurt inderdaad te weinig, ik werk eigenlijk altijd. Ik ben dit jaar bijvoorbeeld nog niet ‘uit geweest’ met vrienden. Maar je hoort mij niet klagen hoor, dit werk is geweldig leuk om te doen! En ik weet ook zeker dat Koningsdag in Borne dit jaar weer een succes wordt!”