Er op uit

Er op uit in Borne, of in haar kerkdorpen Hertme en Zenderen, staat synoniem voor veelzijdigheid en verrassing. Natuurlijk, er zijn de nodige gebouwen, monumenten en bijzondere plekken die een bezoekje meer dan waard zijn. Of het nu de prachtig gerestaureerde Sint Stephanuskerk in Borne is, het meer dan fraaie Oud-Borne, waar je de oorspronkelijkheid nog proeft, het prachtige openluchttheater in Hertme óf het kleine parkje pal achter het gemeentehuis, waar je zo maar Boris, een heuse mammoet kunt tegenkomen die je meeneemt naar de oorsprong van Borne.

 

En dan zijn er de legio evenementen en bijzondere gebeurtenissen, zowel overdag als ’s avonds, die ongetwijfeld voor enkele uurtjes vermaak kunnen zorgen. Een actuele opsomming ervan vind je heel eenvoudig in onze Agenda.

 

Kies je liever voor de natuur? Ook dan zit je goed in Borne. De Groene Poort, de naam zegt het al, is een waar eldorado voor de natuurliefhebber. Of het Weleveld in Zenderen bijvoorbeeld met haar fraai aangelegde negen holes golfbaan. Maar dat geldt eigenlijk voor het hele gebied rondom Borne dat in westelijke richting ook nog eens het fraaie landgoed Twickel weet met haar meanderende beekjes en bruggetjes én natuurlijk het eeuwenoude kasteel. De VVV Borne heeft tal van verrassende wandel- en fietstochten tot haar beschikking die zowel in lengte als in zwaarte kunnen variëren. En mocht je er prijs op stellen: op meerdere plekken zijn er fietsen te huur natuurlijk!

 

In het centrum van Borne is het heel leuk winkelen. Het compacte stratenpatroon genereert een heel plezierig winkelgebied met veel karaktervolle zaken en enthousiaste creatieve ondernemers. Vooral op modegebied mag Borne er zijn. Ruim 20 modewinkels, zowel voor dames, heren als kinderen, bieden een geweldig aanbod in diverse prijsklassen. Maar ook zijn er andere vaak leuke kleine winkeltjes die de eigenheid van Borne markeren en voor enkele uurtjes ‘funshopping’ kunnen zorgdragen.

 

Last but not least is er natuurlijk de horeca. Zowel in het centrum van Borne, alsook in Hertme en Zenderen zijn legio terrassen en restaurants te vinden die een aangename verpozing kunnen bieden. Of het nu een kop koffie is, een sorbet, een verrukkelijke lunch of een heerlijk dinertje bij kaarslicht, het kan haast niet anders of je vind het wel. Een compleet overzicht van wat er op culinair gebied ‘te smullen’ valt, vind je trouwens ook op het Culinaire plein van BorneBoeit.

 

Samenvattend: als je er op uit trekt in Borne, Hertme of Zenderen, dan kan het haast niet anders dan plezier betekenen.

 

Meer informatie:

Kunst en cultuur

Recreatie