Bijdragen uit Ondernemersfonds toegekend
STUURGROEP RECLAMEHEFFING BEOORDEELT ACHTTIEN AANVRAGEN

Bijdragen uit Ondernemersfonds toegekend

De evenementen Melbuul’ndagen en Borne op z’n Best kunnen evenals andere jaren rekenen op een bijdrage uit het Ondernemersfonds. De Stuurgroep reclameheffing, die de aanvragen voor een bijdrage uit het fonds beoordeelt, heeft 18 aanvragen getoetst aan de criteria, waarvan de belangrijkste is dat de activiteit ‘direct of indirect moet bijdragen aan het ondernemersklimaat.’ Er werden 18 aanvragen beoordeeld en voor een bedrag van totaal 83.890,00 euro financiële bijdragen toegezegd. Of eigenlijk aan het college geadviseerd deze bijdragen uit te keren, maar het college neemt de adviezen van de stuurgroep in principe over.

 

Koopzondagen en evenementen

Behalve de Melbuul’ndagen (12.100 euro) en Borne op z’n Best (7000 euro) wordt er in totaal voor 34.190 euro bijgedragen aan de diverse koopzondagen, waaronder Shopping by Candlelight en het Lifestyle Event. Voor het organiseren van een netwerkavond voor ondernemers wordt 3.800 euro uitgegeven.

 

Positief advies, lager bedrag

Een vijftal aanvragen kreeg wel een positief advies, maar voor een lager bedrag dan werd aangevraagd. Koningsconcert (2.000 euro in plaats van 4.000 euro), intocht van Sinterklaas (5.300 euro in plaats van 5.800 euro), Palmpasen/paasvuur/pinksterbruidjes ( 1.000 euro in plaats van 2.000 euro) en de Rabobank wielerronde (1.000 euro in plaats van 1.500 euro). De redenering van de Stuurgroep reclameheffing is dat het Oranjecomité en de Folkloregroep voldoende eigen middelen hebben en er kon niet worden aangetoond dat de intocht van Sinterklaas in 2016 meer zou gaan kosten dan het jaar ervoor.

 

Afgewezen

Afgewezen werden een aanvraag voor mammoet Boris in de beeldentuin, het plaatsen van drie truss bogen op de invalswegen naar het centrum, de derde Kerststoet en Kerstmis in Oud Borne. Over de drie bogen, ingediend door de Melbuul’ndagen, oordeelde men dat het verstandig was dit verzoek eerst samen met andere instanties kort te sluiten. Van de overige initiatieven was het niet bijdragen aan het ondernemersklimaat voornamelijk de reden voor een negatief advies.

 

De geraamde inkomsten reclameheffing zijn 145.000,00 euro. Na aftrek van de toegekende bedragen resteert nog een kleine 65.000 euro.

 

Schaatsbaan

Buiten bovengenoemde activiteiten is er ook positief geadviseerd over een bijdrage aan de schaatsbaan, ter hoogte van 17.500 euro. Dit bedrag wordt echter niet uit de inkomsten van de reclameheffing over 2016 gehaald, maar uit een reservepotje uit voorgaande jaren.

 

De stuurgroep waarschuwt ervoor dat als het schaatsevenement ook na 2016 wordt voortgezet, dit dan wel uit de lopende budgetten bekostigd moet worden en dus ten koste zal gaan van de andere activiteiten. Het reservepotje is immers inmiddels zo goed als leeg. Of er in 2016 daadwerkelijk weer opnieuw een schaatsbaantje in het centrum geplaatst zal worden is overigens nog niet zeker. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annemieke Wolff — 29 sep 2016
Misschien kan de Slingerbeurs Borne iets betekenen voor de organisaties zie een afwijzing hebben gekregen.
www.slingerbeursborne.nl

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024