Darters weer massaal naar BVV Borne
06-01-2017
DRIE DAGEN LANG ‘PIJLTJES GOOIEN’ IN KANTINE VAN VOETBALCLUB

Darters weer massaal naar BVV Borne

De nagalm van het prachtige succes van de nieuwe wereldkampioen Michael van Gerwen in Londen dreunt nog plezierig door als bij BVV Borne voor de elfde keer het open dartstoernooi wordt gehouden. Drie dagen lang is clubhuis De Stoep het domein van de pijltjesgooiers, van professionals tot beginners. Zowel leden als niet-leden van BVV Borne zijn van harte welkom.

In het koppeltoernooi, dat vrijdagavond 6 januari om 19.30 uur met 64 duo’s van start gaat, verdedigen vader en zoon Boyd en Raymond Hoevenberg hun titel van 2016. Ook de nummers twee, Dennie en Mike Olde Kalter zijn weer van de partij. Beide duo’s lieten vorig jaar de gerenommeerde darters Fabian Roosenbrand (op de foto van www.dartfreakz.nl) en Christian Kist, in 2012 nog winnaar van het prestigieuze World Darts Championship van de BDO, achter zich.

Kist tekende met een score van 161 wel voor de hoogste uitgooit van het evenement. In tegenstelling tot Roosenbrand ontbreekt hij dit keer, nadat hij vorige week actief was in het WK. Het toernooi mag zich de laatste jaren toch in een groeiende belangstelling van toppers verheugen, want behalve ‘The Lipstick’ Christian Kist nam ook Jelle Klaassen er al deel. Tekenend voor het niveau van het toernooi in Borne is dat tijdens de laatste editie liefst 36 keer de optimale score van 180 punten kon worden genoteerd.

Het singletoernooi staat voor zaterdagavond op het programma. Overdag komt de jeugd volop aan haar trekken en mogen jeugdleden van E, D, C en B van BVV Borne meedoen, net als hun broertjes en zusjes in dezelfde leeftijdsgroepen. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur en de kosten zijn 2 euro per persoon. Ook wie nog niet kan darten is welkom. Er zijn pijlen beschikbaar voor diegene die daar niet over beschikt.

Ook zondagmiddag staat de gezelligheid voorop als iedereen kan meedoen aan het seniorentoernooi, of het nu gaat om spelende of niet spelende leden, donateurs, ondersteunende leden of partners. Dus ook voor de vrouwen zijn er weer dartwedstrijden. Behalve senioren mogen ook de B- en de A-jeugd meedingen om de prijzen. Zondag wordt om 13.30 uur begonnen en inschrijven kan tot 13:00 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. Ook dan zijn pijlen beschikbaar voor wie deze niet al heeft.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024