Regiofinale voor slordig Borhave
10-01-2017
DE TUKKERS MOET NA GELIJKOPGAANDE EERSTE HELFT ALSNOG RUIM BUIGEN: 16-26

Regiofinale voor slordig Borhave

Wedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders zijn vaak een gruwel voor trainers en coaches. Hoe ze ook hun best doen om ervoor te waarschuwen dat geen enkele opponent mag worden onderschat, de instelling van de favoriete ploeg is vrijwel nooit optimaal. De handbalsters van Borhave ontkwamen dinsdagavond in een goed gevulde sporthal De Danne in Albergen niet aan het euvel.

Enkele dagen na de puike prestatie tegen E en O in Emmen speelden de dames in de regionale bekerfinale tegen De Tukkers een zeer slordige eerste helft, waarin het op papier aanwezige krachtsverschil van twee divisies nauwelijks waar te nemen viel. Dat bleek ook uit de povere score halverwege. Met 9-11 werden de kleedkamers opgezocht. Na de pauze schakelde Borhave een tandje bij, zonder tot grootse daden te komen. Maar het was meer dan voldoende om de ongelijke strijd vroegtijdig in het slot te gooien: 16-26.

'Moeite met onszelf'
Opnieuw zonder de geblesseerde Moud Vlaskamp en Bernice Hesselink kreeg de formatie van Rik Philips in de aanvangsfase nauwelijks grip op de gemotiveerde thuisclub, die zelfs brutaal met 3-1 de leiding nam. “We hadden het in het begin lastig”, erkende Philips, “we hadden vooral moeite met onszelf, met de bal en met de concentratie en pasten ons heel goed aan de tegenstander aan. Daardoor vonden we niet de gemakkelijke oplossing onder lastige omstandigheden. Ik had dit wel een beetje verwacht, maar ergens hoop je toch dat vooral de omschakeling sneller verloopt. We kwamen veel te weinig aan goede breaks toe en als we er als eens aardig uitkwamen, misten we vaak accuratesse in de afronding.”

De coach had opnieuw niet te klagen over de inbreng van de jonge allrounder Nina Lansink Rotgerink (foto hierboven) en van cirkelloopster Inge Buitelaar (2), die samen met Lisanne (13) en Ilse Legtenberg tevens voor de opdracht stond collega Geke Seiger van De Tukkers af te stoppen (zie bovenste foto). De zus van Eva Seiger speelde het hele duel mee en was een voortdurende plaaggeest voor de bezoekers, die desondanks uiteindelijk nog zonder al te veel moeite deden wat ze aan hun stand verplicht waren.

Borhave, dat zondag in de competitie landskampioen Dalfsen ontvangt, plaatste zich dankzij de zege voor de achtste finales van het nationale bekertoernooi. Daarin komen ook de eredivisieclubs van het vorig seizoen voor het eerst in actie. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024