Volle bak bij Twickel
NIEUWE LOCATIE ONDERBOUW BORNE BLIJKT FORSE TREKKER TIJDENS OPEN HUIS

Volle bak bij Twickel

Het is amper 18.00 uur op maandagavond als de straten rondom het recent vernieuwde Twickel College Borne aan de Welemanstraat dichtslibben met her en der geparkeerde auto’s. De leerlingen die vanavond als parkeerhulp dienen, zijn er snel klaar mee. Het grote parkeerterrein is al binnen een kwartier bommetje vol. Eenmaal binnen is het niet anders. Een onafgebroken stroom mensen stapt -nog ietwat onwennig en hun ogen goed de kost gevend- het fonkelnieuwe gebouw binnen. Daar worden ze ontvangen door het welkomstcomité, bestaande uit een aantal leerlingen en de nieuwe teamleider Anjo Sanders.

 

Gevuld eitje

“Dit had ik nooit verwacht” , zegt Sanders (rechts op de foto hiernaast), “wát een belangstelling.” Per gezin krijgen de bezoekers een A-viertje uitgereikt met daarop het programma van de avond en de plekken waar het een en ander te zien valt. Binnen een uur zijn er al 250 ‘over de toonbank’ gegaan. Bij sommige lokalen is het dan ook dringen om binnen te komen.

 

Bij Natuurverkenning bijvoorbeeld, waar de potentiële leerlingen een aantal proefjes kunnen doen. Ze vullen hun reageerbuisje met wat waterstof en zuurstof waarna een grote vlam voor een knalletje zorgt. Bij ‘Verzorging’ worden de bezoekers met een gevuld eitje naar binnen gelokt. In het lokaal waar theoretische informatie op te halen valt over BK-KT (BasisKader-Theoretische Leerweg) staan de ouders met hun kinderen bijna op elkaar gepakt. Buiten op de gang wacht inmiddels de volgende groep tot ze naar binnen mag.

 

Verdieping

Loes Koop van Communicatie Carmel Hengelo ziet het allemaal glimlachend aan. “Ja dit is mooi, al weet ik uit ervaring dat het eerste uur direct het drukste uur is. Gemakshalve kun je twee groepen bezoekers onderscheiden” , zegt ze. “Dat is de groep die nu gewoon nieuwsgierig is hoe deze nieuwe locatie er van binnen uit ziet én daarnaast is er de groep die nu verdieping zoekt na een eerdere oriëntatie. Hoe dan ook, het zijn er veel meer dan voorgaande jaren.”

 

Hoe het in voorgaande jaren was, kan Anjo Sanders niet beoordelen. Hij loopt er zelf pas sinds november rond, na jaren werkzaam te zijn geweest binnen het voortgezet speciaal onderwijs in De Liemers. “Wat mij als teamleider hier bijzonder opvalt, is de goede sfeer en saamhorigheid. De bereidheid om elkaar te helpen is groot. Dat tekent deze school en ik hoop dat de leerlingen daar ook iets van meekrijgen. Misschien zelfs vanavond al”.

 

Goed gevoel

Toch hoeven de jonge studenten en hun ouders vanavond nog niet te kiezen. Deze weken zijn er ook op andere plekken open huizen en “het ligt er maar aan waar je een goed gevoel bij krijgt” ,aldus Loes Koop. Op 6 maart aanstaande sluit de inschrijftermijn en kan de voorlopige balans worden opgemaakt. En als de voortekenen vanavond niet bedriegen komt het bij Twickel Borne allemaal wel goed. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kinderen maken bioplastic

Maandagmiddag zijn de kindervakantieactiviteiten gestart. In het Kulturhus kwam een twaalftal...
17-02-2020

Kantoren in pastorie Stephanuskerk

De plannen lagen er al even en vele gesprekken gingen eraan vooraf, maar nu is de kogel dan toch...
13-02-2020

Duimelot biedt Valentijnsopvang

Op vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Tot zover niets nieuws. Nieuw is wel dat...
07-02-2020

Is dit raar? moet vooroordelen wegnemen

In het Kulturhus werd donderdagmorgen een nieuw spel gelanceerd. Gemaakt voor kinderen van 7 tot...
06-02-2020

Oldhof gestart met Orkest in de klas

Om een fatsoenlijk geluid uit een trompet of bariton te krijgen is zo eenvoudig nog niet. Dat...
01-02-2020

Mark Vlutters voorleeskampioen Borne

Vrijdagavond werd in het Kulturhus de Bornse finale gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd...
31-01-2020