Kleurrijk werk in Bussemakerhuis
18-01-2017
Annemiek Peters-Oonk exposeert voor de eerste keer haar werk

Kleurrijk werk in Bussemakerhuis

Het werk van Annemiek Peters is kleurrijk en materiaalrijk. In haar schilderijen verwerkt ze zowel Swarowski kristallen als edelstenen, waardeloos materiaal als karton en papier als gevonden hout uit het bos. Het levert diepte op in haar schilderijen. Soms heeft ze wel 30 lagen verf op een doek zitten. De transparantie die daardoor ontstaat geeft ook veel levendigheid op het doek, iedere keer ontdek je weer nieuwe kleuren of een nieuwe diepte. Schaduwen doen ook veel, lichtval geeft ook weer een andere dimensie. Kort gezegd: het werk verveelt niet gauw.

 

Annemiek Peters uitgelicht

Zij vertelt: “Mijn overleden man, Willem Peters, tekende met Oost-Indische inkt prachtige tekeningen van Borne en Twente. Vooral toen hij ziek was, tekende hij veel. Van zijn werk zijn ook diverse tentoonstellingen geweest. In het verleden was ik al wel creatief, maar op mij kwam de zorg voor het gezin op de eerste plaats. Later, na zijn overlijden, kwam er weer ruimte voor mijn eigen werk en ben ik weer met schilderen begonnen. Nog steeds volg ik cursussen bij Ankie van Huizen uit Almelo en Esther Droste in Hengelo. Zij hebben mij veel geleerd, ook om te durven. Gewoon experimenteren met materialen en verf leidde tot de dimensies in mijn werk.

Dat er edelstenen en kristallen in mijn werk zitten komt ook doordat ik Quantumtouch therapeute ben. Ik werk met helende therapie. Daarvoor heb ik een opleiding gevolgd die via mijn schriftelijke examen in Amerika werd beoordeeld. Ook nu nog volg ik vervolgcursussen in deze therapie. Het geeft mij veel voldoening.“

 

Tentoonstelling in Bussemakerhuis

In de tuinkamer hangen voornamelijk bloemen en plantenschilderijen. In de gang van het huis hangen de non-figuratieve werken waar je veel van de verwerkte materialen als hierboven geschetst terugvindt. Bij goed kijken zie je krantenknipsels, behangpapier, eierdoosstukjes en touw in het werk. Bij haar vogels is ook zand in het werk waarneembaar, net als bij het werk strand en duinen. In de opkamer zijn twee vrouwenfiguren met een prachtige bos haar te bewonderen. Zij lijken elkaar aan te kijken. Annemiek Peters werkt veel non-figuratief of abstract en ook wel figuratief.

 

Het emotioneert haar wel, haar eerste eigen tentoonstelling. Ze is jaren bezig geweest met tentoonstellingen van haar man, Willem Peters. En dan nu ineens deze eigen tentoonstelling. Ze kijkt uit naar de reacties. Ze heeft die wel al eens gekregen want ze heeft wel werk laten zien bij de tentoonstelling van Floralia het afgelopen jaar. Daar waren de reacties positief.

 

De tentoonstelling loopt van 21 januari tot en met 18 februari in het Bussemakerhuis te Borne. Sinds 1 januari kunt u ook met de museumkaart het museum bezoeken. (AM)

 

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur-17.00 uur

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024