Hopen op baan als E-gamer FC Twente
MICHEL VAN BALLEGOOIJ VAN SUPPORTERSVERENIGING BORNE EEN VAN DE VEERTIEN KANDIDATEN

Hopen op baan als E-gamer FC Twente

Michel van Ballegooij, lid van de Supportersvereniging Borne, is een van de kandidaten om dinsdagavond te worden uitgeroepen tot de E-gamer van FC Twente. Met dertien andere gegadigden wordt hij in De Grolsch Veste beoordeeld op onder meer zijn vaardigheden in het spel FIFA 17. “Ik ben niet de beste, maar hoop dat FC Twente mij kiest omdat ik een echte fan van de club ben”.

Steeds meer voetbalclubs nemen behalve goede voetballers voor hun selectie ook een professionele E-gamer in dienst. Het aantal keren dat wedstrijden achter het scherm rechtstreeks worden uitgezonden op You Tube neemt hand over hand toe. Ook Nederland is behoorlijk in de ban geraakt van het voetbalspel op Playstation. “Veel clubs bieden een gamer een contract voor veertig uren per week aan”, weet Michel van Ballegooij. “Bij FC Twente hebben 240 spelers meegedaan in een toernooi. Daarvan zijn de beste acht geplaatst voor de kwartfinales. Zij gaan dinsdag op gesprek, samen met zes anderen die zijn uitgeschakeld, maar in de ogen van de club wel goed waren en een wildcard kregen.”

Behalve bedreven zijn in het spel moeten de gamers ook in staat zijn zich goed te presenteren. Van Ballegooij: “Je komt als vertegenwoordiger van de club ook veel met media in aanraking en daarom wordt ook bekeken of je zoals ze dat noemen een goeie kop hebt. Je moet ook mensen kunnen motiveren, overtuigend overkomen, net als een echte voetballer.”

Zelf is de 23-jarige Michel van Ballegooij al ruim tien jaar actief als FIFA-gamer. “De laatste tijd heb ik er wat minder tijd voor gehad vanwege mijn studie Media-informatie & Communicatie aan het Saxion in Enschede, waarvoor ik een halfjaar lang stage heb gelopen bij de NPO in Hilversum.”

Ontzettend veel oefenen
Zoals in het echte voetbal gaat het ook bij gamers vaak in belangrijke mate om ervaring. “Je moet ontzettend veel oefenen. Hoe meer je dat doet, hoe beter je wordt. Ook al omdat het spel zich steeds meer ontwikkelt, het gaat erom wie het spel het best beheerst. De populaire variant van nu is het ‘Ultimate Team’, waarbij je een jaar lang bouwt aan je eigen team en in de weekenden bepaalde toernooien speelt. “

Verslaafd aan de computer is Michel van Ballegooij echter niet, naar eigen zeggen. “In het weekend ben ik er al gauw tot vijftien uur mee bezig, maar door de week kom ik er niet veel aan toe. Het is voor mij ook de enige game die ik speel. Ik ben er goed in, maar er zijn morgen jongens bij die beter zijn dan ik. Het verschil met veel andere kandidaten is, dat zij niet echt binding met de club FC Twente hebben en ik wel. Ik heb al een jaar of zeven een clubcard en denk dat ik de laatste vier seizoen hooguit vijf uitwedstrijden heb gemist.”

Met de bus mee
Sinds een jaar of vier is hij -net als Mitchell Brinkman uit Deurningen, een van zijn concurrenten en lid van Borne Fanatics, aangesloten bij een van de 28 supportersclubs van FC Twente. “Vrienden vroegen of ik een keer meeging met de bus die naar elke uitwedstrijd gaat. Dat was naar NEC en ik vond het zo leuk dat ik sindsdien altijd mee ga.”

Je zou veronderstellen dat hij dan ook aardig wat spelers van FC Twente in zijn ultieme team heeft opgesteld. Maar dat is een naïeve gedachte. “Je kiest de beste spelers die er zijn, dus van clubs als Bayern, Real Madrid en Barcelona. Als je tegenstander dezelfde in zijn ploeg heeft, komt het aan op je eigen vaardigheid. Ik ben een enorme fan van FC Twente, maar onze spelers komen voor FIFA 17 op dit moment echt te kort.”

Kandidaten voor de functie van E-sporter bij FC Twente kunnen een handje worden geholpen door op ze te stemmen. Dat kan tot vanmiddag 17.00 uur. Wie meestemt maakt ook nog kans op twee gratis toegangskaarten voor de topper van FC Twente tegen Feyenoord op 5 februari. (WP)

Meer daarover op de website van FC Twente

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase....
08-03-2020

Apollo 8 blijft koploper in kampioenspoule

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep...
08-03-2020

NEO lijdt verdiende nederlaag

In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat NEO op een behoorlijke nederlaag zou worden...
08-03-2020