‘Bornse’ school in Sri Lanka open
GROTE GROEP ONDERNEMERS AANWEZIG BIJ INWIJDING DERDE PROJECT STICHTING HAS

‘Bornse’ school in Sri Lanka open

Een voor een belangrijk deel uit Bornse ondernemers bestaande groep sponsors was woensdag getuige van de officiële opening van de St. Joseph School voor dove en slechthorende kinderen in Kuliyapiutiya (Sri Lanka). De school is het derde project van de Stichting Hulp aan Sri Lanka (HAS). Theo van der Sman, de vroegere pastoor van de Stephanuskerk in Borne en Hertme, is daarvan de bestuurder.

Bouwonderneming Oude Wolbers nam in 2010 het kader van haar 75-jarig bestaan het initiatief en realiseerde samen met haar relaties in Nawalapiutiya een meisjesweeshuis. De zelfde groep ondernemers zorgde in 2015 voor een jongensschool in Mawatagama. En nu werd dus de nieuwe school volledig gefinancierd en mogelijk gemaakt via de stichting Hulp aan Sri Lanka, in nauwe samenwerking met contacten in Sri Lanka.

De gebouwen liggen rond Kandy, een grote stad in het midden van Sri Lanka. De groep ondernemers reisde samen met Theo van der Sman naar Sri Lanka. Kinderen, ouders, geestelijken en buurtbewoners bezorgden het gezelschap een warm welkom. Bij aankomst stond een feestelijk en deels in het oranje uitgedoste menigte de gasten op te wachten. Het gebouw was versierd met wimpels en vlaggen, kinderen waren uitgerust met bloemslingers en bloemen.

Na het hijsen van de landsvlaggen en het spelen van beide volksliederen vond de opening plaats. Een plaquette werd onthuld en een lint werd doorgeknipt. Theo van der Sman overhandigde vervolgens de sleutel van het nieuwe onderkomen aan de leidinggevende zuster. Daarna was er een rondleiding door het gebouw. De kinderen kregen een cadeautje. Na een kleine maaltijd samen met de kinderen, vertrok de groep naar de naastgelegen feestzaal, waar kinderen een voorstelling verzorgden en waar presentjes werden uitgedeeld. Bij het vertrek naar het hotel werd het gezelschap door een grote dankbare menigte uitgezwaaid.

Zie ook de website www.stichtinghas.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan Achterbosch — 21 feb 2017
www.unicef.nl:

Weeshuizen niet wenselijk

Uit onderzoek blijkt opgroeien in een instelling, zoals een weeshuis, het minst geschikte alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Kinderen in pleegzorg of kleinschalige gezins(vervangende) huizen ontwikkelen zich beter. UNICEF doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen in een dergelijke omgeving kunnen opgroeien.

Voor kinderen die niet bij eigen ouders kunnen opgroeien moet allereerst gekeken worden naar mogelijke opvang in eigen omgeving, in een situatie die de kleinschalige omgeving van een gezin het beste benadert.
Peter Ory — 28 jan 2017
Wat is er mis met scholen dichter in de buurt? Stichting kids vooruit bijvoorbeeld of wat ruimer: "Het vergeten kind"

Opening ‘Bornse’ school Sri Lanka


    Geen sticker, geen reclame

    Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
    28-03-2024

    Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

    Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
    26-03-2024

    Borne is (voor even) weer schoon

    Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
    23-03-2024

    ‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

    De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
    22-03-2024

    Kosten Huis van Borne vallen mee

    De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
    21-03-2024

    Afscheidsreceptie Martin Velten

    Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
    20-03-2024