Borhave stelt na rust orde op zaken
29-01-2017
VIA UITSTEKENDE TWEEDE HELFT ALSNOG LANGS VENLO: 27-24

Borhave stelt na rust orde op zaken

Met een uitstekende tweede helft stelde Borhave zondag in de eredivisie handbal alsnog orde op zaken in het thuisduel met Venlo. Na een moeizaam eerste bedrijf stond er halverwege een weinig bemoedigende stand van 10-14 in het voordeel van de Limburgse ploeg op het bord. Maar na een bezoekje aan de kleedkamers draaide een krachtig Borhave de nummer vier van de competitie knap de duimschroeven aan: 27-24.

“Misschien was dit wel de beste tweede helft van het seizoen”, bevestigde Tara Grashof na afloop, terwijl de adrenaline van het zinderende gevecht om de punten nog door haar lijf gierde. “Het was in elk geval een van de betere, meestal beginnen we na rust niet zo goed. Uit bij Venlo werden we toen compleet weggespeeld, we wilden niet dat dit weer zou gebeuren. We stonden er nu ook echt als team en hebben echt voor elkaar gevochten. En iedereen schoot de bal er in.”

Voor de pauze liep het een stuk minder. Gestart zonder de niet optimaal fitte Eline Legtenberg, Inge Buitelaar en de na haar operatie nog maanden uitgeschakelde Bernice Hesselink, opende het team van Rik Philips via Sophie Oosterbroek de score, maar daarna nam Venlo het commando over. Het liep uit naar 1-5. Door die marge van vier treffers liep Borhave achter de feiten aan. Het kwam enkele malen terug tot een nadelige kloof van twee treffers, maar even vaak hadden de gasten daar ook weer een antwoord op. “We gaven te veel domme ballen richting de cirkel en bonden elkaar niet genoeg”, vond Tara Grashof.

Direct na de hervatting herstelde Borhave het evenwicht binnen de kortste keren. Het scoorde binnen zeven minuten vier keer op rij, waarmee de wedstrijd weer een wedstrijd was: 14-14. Bij 16-15 nam de formatie van Rik Philips voor de tweede keer een voorsprong, die zelfs werd uitgebouwd naar 18-15 en 19-16. Maar Venlo profiteerde van een korte terugval bij de thuisclub en kwam met vier doelpunten achter elkaar toch weer aan de leiding: 19-20.

Veerkracht
Maar de veerkracht van Borhave was enorm en in de slotfase van de meeslepende confrontatie betaalde zich die, mede door diverse prachtige reddingen van de uitblinkende doelvrouw Cynthia Snippert uit met de vijfde zege van dit seizoen: 27-24. Tara Grashof: “Dit geeft zelfvertrouwen en dat hebben we de komende periode ook wel nodig. Je ziet dat een concurrent als E & O het veel beter doet dan voor de winterstop en ook Kwiek gaat punten pakken. Niks is gemakkelijk, we mogen geen enkele tegenstander onderschatten.”

Scores Borhave: Eline Legtenberg 7, Lisanne Legtenberg 5, Sophie Oosterbroek en Moud Vlaskamp beiden 4, Tara Grashof 3, Eva Seiger, Elke Peters, Ilse Legtenberg en Renske Brookhuis allen 1. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024