BZSV hervat competitie sterk
30-01-2017
SPORTLUST WORDT IN EIGEN HUIS MET 1-3 VERSLAGEN

BZSV hervat competitie sterk

BZSV de Blauwwitters boekte zaterdag een prachtige overwinning bij de herstart van de competitie.

In de eerste wedstrijd na de winterstop won het na een achterstand tegen Sportlust Glanerbrug met 1-3.
 

De Blauwwitters begon zwaar gehavend aan de wedstrijd. Van de elf spelers die aan de eerste ontmoeting met Sportlust Glanerbrug begonnen, stonden er nu nog maar vijf in de basisopstelling. Twee spelers uit het tweede elftal waren er vanaf de aftrap bij, een derde besliste het duel tijdens zijn invalbeurt. Een groot compliment voor het drietal is op zijn plaats.
 

Wakker geschud
De beginfase van de wedstrijd was voor Sportlust, dat met het rondspelen van de bal een opening zocht. Deze werd eigenlijk alleen gevonden via de zijkanten, waar de twee beste spelers van Sportlust acteerden. Dat resulteerde vrij snel in een voorsprong voor de thuisploeg. De handige buitenspeler kon na een individuele actie voorzetten en de spits van Sportlust stond bij de eerste paal om de bal in te tikken: 1-0.

Het leek De Blauwwitters wakker te schudden. BZSV kreeg steeds meer door hoe het moest staan en wanneer er druk moest worden gezet. Daarbij werd keihard geknokt voor elke meter.

 

In de twintigste minuut kopte Nick Nijkamp (rechts) knap binnen uit een vrije trap. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd vanwege zogenaamd buitenspel. Even later kwam de belangrijke gelijkmaker toch. Na goed druk zetten van Melger Krol en een onderschepping van Ruben de Groot op de helft van Sportlust kwam de bal terecht bij Nick Nijkamp die alleen op het doel af kon gaan. Eén op één met de keeper faalde hij niet en schoot de 1-1 binnen.

 

Na de rust een zelfverzekerd BZSV de Blauwwitters dat met de inbreng van Tim Hulleman achterin niks meer weg gaf. Blauwwitters had niet het beste van het spel, maar voetbalde uiterst effectief. Door hard te werken geloofden steeds meer Blauwwitters in de overwinning.
 

Ordinaire partij
De voorsprong kwam na een eveneens goed onderschepte bal van Ruben de Groot. Hij kon alleen op de keeper van Sportlust afgaan en schoot uiterst koel en beheerst binnen bij de eerste paal.

Sportlust ging één op één voetballen, maar De Blauwwitters gaf niets meer weg. Even leek alles nog mis te gaan toen de goed spelende Hein Letteboer een aanvaller van Sportlust in de zestien meter beroerde. Gelukkig voor de gasten werd Sportlust slechts een vrije trap toegekend. Hierna kon Sportlust de frustraties niet meer aan en ontaardde de wedstrijd in een ordinaire partij. Als de scheidsrechter niet alleen de bal zou hebben gevolgd, hadden zeker drie spelers van Sportlust met rood van het veld kunnen vertrekken.

 

Het feest werd desondanks alleen nog maar groter voor de Blauwwitters, want in de 85ste minuut werd de wedstrijd volledig beslist. Invaller Andreas Hijma van eveneens het tweede elftal schoot de bal goed in na een prachtige solo van Nick Nijkamp, die zoals altijd de bal netjes afspeelde: 1-3 .
 

Een prachtige overwinning waardoor de top vier weer in zicht is. De jongens uit het tweede bewezen hun waarde bewezen. Zaterdag is BZSV de Blauwwitters vrij, volgende week is in Borne MVV de volgende tegenstander.

Archieffoto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024