BZSV hervat competitie sterk
30-01-2017
SPORTLUST WORDT IN EIGEN HUIS MET 1-3 VERSLAGEN

BZSV hervat competitie sterk

BZSV de Blauwwitters boekte zaterdag een prachtige overwinning bij de herstart van de competitie.

In de eerste wedstrijd na de winterstop won het na een achterstand tegen Sportlust Glanerbrug met 1-3.
 

De Blauwwitters begon zwaar gehavend aan de wedstrijd. Van de elf spelers die aan de eerste ontmoeting met Sportlust Glanerbrug begonnen, stonden er nu nog maar vijf in de basisopstelling. Twee spelers uit het tweede elftal waren er vanaf de aftrap bij, een derde besliste het duel tijdens zijn invalbeurt. Een groot compliment voor het drietal is op zijn plaats.
 

Wakker geschud
De beginfase van de wedstrijd was voor Sportlust, dat met het rondspelen van de bal een opening zocht. Deze werd eigenlijk alleen gevonden via de zijkanten, waar de twee beste spelers van Sportlust acteerden. Dat resulteerde vrij snel in een voorsprong voor de thuisploeg. De handige buitenspeler kon na een individuele actie voorzetten en de spits van Sportlust stond bij de eerste paal om de bal in te tikken: 1-0.

Het leek De Blauwwitters wakker te schudden. BZSV kreeg steeds meer door hoe het moest staan en wanneer er druk moest worden gezet. Daarbij werd keihard geknokt voor elke meter.

 

In de twintigste minuut kopte Nick Nijkamp (rechts) knap binnen uit een vrije trap. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd vanwege zogenaamd buitenspel. Even later kwam de belangrijke gelijkmaker toch. Na goed druk zetten van Melger Krol en een onderschepping van Ruben de Groot op de helft van Sportlust kwam de bal terecht bij Nick Nijkamp die alleen op het doel af kon gaan. Eén op één met de keeper faalde hij niet en schoot de 1-1 binnen.

 

Na de rust een zelfverzekerd BZSV de Blauwwitters dat met de inbreng van Tim Hulleman achterin niks meer weg gaf. Blauwwitters had niet het beste van het spel, maar voetbalde uiterst effectief. Door hard te werken geloofden steeds meer Blauwwitters in de overwinning.
 

Ordinaire partij
De voorsprong kwam na een eveneens goed onderschepte bal van Ruben de Groot. Hij kon alleen op de keeper van Sportlust afgaan en schoot uiterst koel en beheerst binnen bij de eerste paal.

Sportlust ging één op één voetballen, maar De Blauwwitters gaf niets meer weg. Even leek alles nog mis te gaan toen de goed spelende Hein Letteboer een aanvaller van Sportlust in de zestien meter beroerde. Gelukkig voor de gasten werd Sportlust slechts een vrije trap toegekend. Hierna kon Sportlust de frustraties niet meer aan en ontaardde de wedstrijd in een ordinaire partij. Als de scheidsrechter niet alleen de bal zou hebben gevolgd, hadden zeker drie spelers van Sportlust met rood van het veld kunnen vertrekken.

 

Het feest werd desondanks alleen nog maar groter voor de Blauwwitters, want in de 85ste minuut werd de wedstrijd volledig beslist. Invaller Andreas Hijma van eveneens het tweede elftal schoot de bal goed in na een prachtige solo van Nick Nijkamp, die zoals altijd de bal netjes afspeelde: 1-3 .
 

Een prachtige overwinning waardoor de top vier weer in zicht is. De jongens uit het tweede bewezen hun waarde bewezen. Zaterdag is BZSV de Blauwwitters vrij, volgende week is in Borne MVV de volgende tegenstander.

Archieffoto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Spelerswisselingen bij Apollo 8

Apollo 8 is, na het stilleggen van de competitie, alweer gestart met de samenstelling van de...
03-04-2020

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase....
08-03-2020

Apollo 8 blijft koploper in kampioenspoule

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep...
08-03-2020