Maxime Verhagen bij symposium bouw
CLIËNTEN DE STER EN AVELEIJN VERWENNEN DE GASTEN VAN BOUWEND NEDERLAND

Maxime Verhagen bij symposium bouw

Het Kulturhus is komende dinsdagmiddag het decor van een minisymposium van de Regio Twente van Bouwend Nederland. Thema van de bijeenkomst is: ‘Sociaal ondernemen, een lust of een last?’ Onder anderen voorzitter Maxime Verhagen voert het woord tijdens het besloten symposium, waar Wilfried Finkers (foto hieronder) als dagvoorzitter fungeert. De cabaretier verzorgt na de lezingen tevens het afsluitende cabaret.

Sprekers zijn onder anderen burgemeester Rob Welten,die het openingswoord verzorgt en Michel Kotteman, wethouder en vertegenwoordiger Regio Twente.

Maxime Verhagen vertelt over hoe onze regio er in de bouw ‘sociaal’ voorstaat. Wilfried Finkers zorgt voor de luchtige ondertoon tijdens het serieuze symposium.

De Ster en Aveleijn
Tientallen gastheren en -dames van De Ster en Aveleijn leggen de regionale genodigden in de watten. Er zijn zelfgemaakte appelkoeken en ook het stamppottenbuffet wordt door De Ster gemaakt. Aan elke genodigde wordt een door cliënten van De Ster unieke in de vorm van een woning handbeschilderde en gepersonaliseerde goodiebag (foto hieronder). In deze tassen, ware kunstwerken, vinden de genodigden kunstkaarten, gemaakt door cliënten van Aveleijn.

Tijdens het congres vertellen de sprekers over de huidige situatie binnen de bouw. Maar er wordt vooral aandacht besteed aan ‘Mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt’.
De redenen zijn divers: mensen die ontslagen worden en, door hun leeftijd, minder gemakkelijk een baan vinden. Gemeenten vragen (bouw)ondernemingen sociaal te ondernemen. De bouwbranche staat daar voor open. Maar wat is reëel, hoe bereikt ze de mensen die ze nodig heeft. Kan ze (werkloze) werknemers begeleiden en opleiden? Wat kost het en toch ook: wat levert het op?

Vraag steeds groter
Lucas Haafkes, voorzitter van Bouwend Nederland Regio Twente: "De vraag naar goede vakmensen wordt steeds groter. Er is een duidelijke landelijke groei te zien." Aannemer Roland Koerhuis van Klink Nijland heeft veel ervaring binnen zijn bedrijf met het aannemen van mensen die herschoold werden. Zijn verhaal is realistisch, met verwachtingen, succes en struikelblokken. Werkplein Twente zal concrete informatie geven over hoe zij werkgevers en werknemers kunnen ondersteunen. Het formele programma is relatief kort (14.30-16.30 uur). Het informele gedeelte zal ontspannen zijn. Dankzij de medewerkers van Aveleijn en De Ster in Borne. En met een trotse burgervader.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023