25 Stralende talenten en heel veel lol
04-02-2017
BORNSE AUDITIE VOOR AVELEIJN GOT TALENT KENT LOUTER WINNAARS

25 Stralende talenten en heel veel lol

Vooraf was het programma strak in elkaar gestoken. Exact om twee uur zou Karin Nijhof, de goed gebekte en vooral ook goedlachse presentatrice van Aveleijn Got Talent de Bornse auditie aftrappen, Daarna zouden maar liefst 25 kandidaten het beste van hun kunnen laten horen, waarna om precies 15.42 uur de uitslag bekendgemaakt zou kunnen worden. Met de nadruk op ‘zou’, want het liep allemaal ietwat uit. Rond kwart voor vier werden de eerste deelnemers alweer door voorrijdende taxi’s opgehaald, waardoor zij de uiteindelijke ontknoping die pas tegen kwart over vier volgde, moesten missen. En dat was jammer, vooral voor de ploeteraars zelf natuurlijk.

 

Ouwe sok en zeursok

Voor het overige was het deze zaterdagmiddag weer één groot feest. Niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor de meegekomen ouders en fans en ook voor de soms best kritische jury. Want wat werd er soms gelachen. Zo bleek Tante Edda, de stand-in voor een zieke Tante Sjaan, haar medejuryleden met de fraaie naam De Sokkies regelmatig scherp van repliek te kunnen dienen en ze op tijd en plaats als ouwe sok en zeursok weg te zetten.

 

De volgepakte benedenzaal vond het prachtig. Ze joelden, floten en galmden mee tijdens het nummer ‘Daar bij die waterkant’, overtuigend gezongen door Theo Olthof. Of wat te denken van het enige duo van deze middag, Roy en Carol. Karin Nijhof wist dit tweetal het geheim te ontfutselen dat ze sinds kort verkering hebben. Een groot applaus viel hen ten deel. Ook van de trotse moeder van Roy en van de zus van Carol, die voor deze gelegenheid haar twee kinderen ook had meegenomen (foto hierboven).

 

Een van de laatste artiesten die optrad was Frank Rooseboom. Voordat hij zijn optreden begon opende hij een meegebrachte koffer, waaruit hij diverse attributen tevoorschijn toverde om de jury ermee te behagen. Van een FC Twentesjaal en -petje, tot een oranje T-shirt en spandoek (foto hiernaast). De deskundigen lieten zich niet kennen, tooiden zich met het meegebrachte en dansten achter de jurytafel vrolijk mee op de muziek.

 

Voorronden

Toen Ellen Rouhof als juryvoorzitter uiteindelijk de uitslag van de audities bekendmaakte, klonk er een groot gejuich. Iedereen had het gehaald en was goed genoeg bevonden om door te gaan naar de volgende etappe, de eigenlijke voorronden die vanaf volgende maand gehouden zullen worden. Wel gaf ze iedereen nog een laatste goede raad. “Doe heel goed je best, probeer zoveel mogelijk te oefenen en maak het voor jezelf nog mooier!” Of de talenten het allemaal gehoord hebben? Vooralsnog telt alleen de winst van vanmiddag. En da’s al mooi genoeg. (BM)

 

videobeelden: JW Videoproducties

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024