Borhave in laatste seconde geklopt
05-02-2017
SEW VIA DUBIEUZE TIME-OUT EN OMSTREDEN TREFFER TE STERK IN SLEUTELDUEL: 21-20

Borhave in laatste seconde geklopt

Het wordt voor de handbalsters van Borhave een lastig karwei om de strijd tegen degradatie nog te ontlopen. De belangrijke uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW in Wognum ging zaterdagavond in de slotseconde verloren met het kleinst mogelijke verschil: 21-20. Borhave moet nu in elk geval beide laatste duels in de reguliere competitie winnend afsluiten, terwijl de concurrenten Vlug en Lenig (zesde) en SEW (zevende) dan misstappen moeten begaan.

In Wognum ontspon zich zaterdag een vooral fysiek stevig duel, waarbij de Bornse verdediging weer uitstekend stond. Aanvallend creëerde de ploeg van coach Rik Philips behoorlijk wat mogelijkheden, maar die werden niet vaak genoeg afgerond. “We hadden hier ons echt op gezet”, meldt assistent-coach Afton Groener. “We waren individueel wel beter, hebben hard gewerkt en ook minimaal een punt verdiend. Maar feit blijft dat je in de eredivisie de kansen moet afmaken. Doe je dat niet, dan straffen ze je af."

Wel discutabel
De bezoekers namen in Friesland tot twee keer toe een oorsprong van drie treffers, maar even vaak kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte. Een halve minuut voor tijd leidde SEW met 20-19. Vijf Bornse speelsters bouwden vervolgens een muur op voor Eva Seiger (midden op bovenste foto), die als beste schutter van de gasten met haar zesde doelpunt de balans twintig tellen voor het eindsignaal weer in evenwicht bracht. Het ging echter toch nog mis voor Borhave, al was de wijze waarop wel discutabel. SEW mocht tegen de regels in een derde time out benutten en in de laatste seconde leidde dat tot de winnende goal voor de gastvrouwen. De arbiters keurden de beslissende treffer goed, hoewel er sprake was van een aanvallersfout.

“Dubbel zuur”, vond Afton Groener. Zondagmorgen stapte ze in een van de twee auto’s die een deel van de selectie van Borhave naar Denemarken brengt om de ontmoeting in de Champions League tussen Esjbjerg en het Hongaarse Györ te bekijken met aan beide zijden twee Nederlandse internationals. “De wedstrijd tegen SEW heeft wel weer vertrouwen gegeven, maar iedereen had er vanmorgen nog wel een behoorlijke kater van.”

Hoop gevestigd op E & O
Borhave ontmoet zelf volgende week nog thuis Vlug en Lenig en gaat een week later op de slotdag op bezoek bij staartploeg Klink Nijland/Kwiek in Raalte. Die ploeg droeg zaterdag de rode lantaarn over aan E & O, door Vlug en Lenig in eigen huis met 26-27 te verslaan. Door die uitslag is er nog hoop voor Borhave op lijfsbehoud via de eigen competitie. Het lijkt echter vooral aangewezen op de hulp van staartploeg E & O dat 18 februari naar Wognum reist voor de uitbeurt tegen SEW. De twee concurrenten van Borhave moeten het allebei ook nog opnemen tegen koploper VOC.

De terechte conclusie van Afton Groener tot slot: “We hebben nog wel een kansje om bij de eerste zes te komen, maar het helaas niet meer in eigen hand.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019