NEO na voorsprong niet langs Suryoye
05-02-2017
ACHTERSTAND OP KOPLOPER VOGIDO LOOPT OP TOT ACHT PUNTEN

NEO na voorsprong niet langs Suryoye

Onder zowaar heerlijke weersomstandigheden leed NEO terecht puntverlies bij FC Suryoye. De ploeg van Theo Vonk had op basis van het balbezit wellicht nog recht op iets meer. NEO daarentegen liet twee uitgelezen kansen liggen waardoor de score zomaar in Borns voordeel had kunnen uitvallen, terecht of niet.
 

Zonder de afwezigen Steven Zonder en Tim Bijker was de eerste kans voor Bas Smits die een hoekschop van Jochem Stam verlengde. Maar het leer ging net voorlangs. Het eerste wapenfeit van de thuisclub viel na een kleine tien minuten te noteren. De geslepen Amanuel Tunc kopte rakelings over na een voorzet van de gevaarlijke rechterspits.
 

In de eerste twintig minuten speelde NEO sterk en nadat Job Ravelli een prachtige pass van Bas Smits net niet kon verlengen, scoorde NEO vlak daarna wel. Max Brunninkhuis bediende Pascal van Berkum prachtig en hoewel de snelle spits getorpedeerd werd door de Suryoye-goalie wipte hij de bal keurig in het doel: 0-1.
 

Op de stropdas
De volgende twee kansen waren voor Suryoye. Eerst kon er na een mislukte buitenspelval ternauwernood gered worden ten koste van een hoekschop en korte tijd later verlengde Tunc een prachtige dieptepass even fraai, maar de bal huppelde net naast. Suryoye bediende zich vaak van dieptepasses en het team beschikt over een paar spelers die de bal 'op de stropdas' van een medespeler kunnen leggen.
 

Halverwege de eerste helft had Max Brunninkhuis de wedstrijd kunnen beslissen. Oog in oog met de vijandelijke doelman slaagde hij er in twee instanties helaas niet in de 0-2 te laten aantekenen. De rest van de eerste helft was rommelig. Marco Aydin was dicht bij de 1-1, maar 'verpingelde' de bal zodat het gevaar kon worden gekeerd. Ook waren beide ploegen via een paar kopballen nog enigszins gevaarlijk.

De aangeslagen Robin Oude Kamphuis en Max Brunninkhuis konden in de tweede helft toch weer aantreden en zagen dat knullig balverlies al na twee minuten bijna leidde tot de 1-1 van Lucas Aydin. Diens schot kon op het nippertje gekraakt worden.
 

Nadat Mauro Lohuis (foto hierboven) wegens een blessure vervangen moest worden door Wout Deterd leek NEO na twintig minuten op 0-2 te komen. Door goed storen leek er een overtalsituatie te ontstaan, maar helaas leverde dat alleen een niet te lastig schot van Jochem Stam op.
 

Dit bleek cruciaal, want in de tegenaanval haalde de goede rechterspits de achterlijn en stelde aanvoerder Tunc in staat de 1-1 aan te tekenen. Een verdiende gelijkmaker. Korte tijd later moest Martijn Jacobs alles uit de kast halen bij een vergelijkbare situatie, maar dat deed hij naar behoren.
 

Als een nachtkaars uit
Door nogal wat blessures werden de laatste minuten heel rommelig. Pascal van Berkum was na een fraaie actie over rechts dicht bij de winnende treffer, maar werd in een ultieme poging gestuit door de doelman. Suryoye had in het laatste kwartiet veel meer balbezit, maar daar werd nogal slordig mee omgegaan zodat de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uitging.
 

NEO mocht met de 1-1 derhalve niet klagen, maar had gezien de grote kansen zelfs nog stiekem drie punten mee kunnen nemen. Niemand aan Bornse had erom gemaald dat dat onverdiend zou zijn geweest. Door de overwinningen van Vogido en Eilermark loopt NEO dus averij op, maar dat zal meer ploegen tegen Suryoye overkomen, omdat het gewoon een heel goede ploeg is.
 

Komende zondag komt Juventa’12 op bezoek bij NEO. De fusieclub uit Wierden heeft al twee keer gespeeld in 2017 en drie punten behaald.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 06 feb 2017
Jammer boys. Geen slecht resultaat.

As zondag ouderwets weer 3 punten pakken tegen Juventa ( Wierden ).

Wij supporters links van de tribune hebben er vertrouwen in.

Zenderen Vooruit verrast TVV

De eerste helft kenmerkte zich door de diverse lange en vooral ook snelle solo’s van de...
19-11-2019

Borhave wint derby tegen DSVD

De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam...
17-11-2019

Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie...
17-11-2019

Bekerverlies voor NEO

NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
16-11-2019

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
14-11-2019

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
13-11-2019