NEO na voorsprong niet langs Suryoye
05-02-2017
ACHTERSTAND OP KOPLOPER VOGIDO LOOPT OP TOT ACHT PUNTEN

NEO na voorsprong niet langs Suryoye

Onder zowaar heerlijke weersomstandigheden leed NEO terecht puntverlies bij FC Suryoye. De ploeg van Theo Vonk had op basis van het balbezit wellicht nog recht op iets meer. NEO daarentegen liet twee uitgelezen kansen liggen waardoor de score zomaar in Borns voordeel had kunnen uitvallen, terecht of niet.
 

Zonder de afwezigen Steven Zonder en Tim Bijker was de eerste kans voor Bas Smits die een hoekschop van Jochem Stam verlengde. Maar het leer ging net voorlangs. Het eerste wapenfeit van de thuisclub viel na een kleine tien minuten te noteren. De geslepen Amanuel Tunc kopte rakelings over na een voorzet van de gevaarlijke rechterspits.
 

In de eerste twintig minuten speelde NEO sterk en nadat Job Ravelli een prachtige pass van Bas Smits net niet kon verlengen, scoorde NEO vlak daarna wel. Max Brunninkhuis bediende Pascal van Berkum prachtig en hoewel de snelle spits getorpedeerd werd door de Suryoye-goalie wipte hij de bal keurig in het doel: 0-1.
 

Op de stropdas
De volgende twee kansen waren voor Suryoye. Eerst kon er na een mislukte buitenspelval ternauwernood gered worden ten koste van een hoekschop en korte tijd later verlengde Tunc een prachtige dieptepass even fraai, maar de bal huppelde net naast. Suryoye bediende zich vaak van dieptepasses en het team beschikt over een paar spelers die de bal 'op de stropdas' van een medespeler kunnen leggen.
 

Halverwege de eerste helft had Max Brunninkhuis de wedstrijd kunnen beslissen. Oog in oog met de vijandelijke doelman slaagde hij er in twee instanties helaas niet in de 0-2 te laten aantekenen. De rest van de eerste helft was rommelig. Marco Aydin was dicht bij de 1-1, maar 'verpingelde' de bal zodat het gevaar kon worden gekeerd. Ook waren beide ploegen via een paar kopballen nog enigszins gevaarlijk.

De aangeslagen Robin Oude Kamphuis en Max Brunninkhuis konden in de tweede helft toch weer aantreden en zagen dat knullig balverlies al na twee minuten bijna leidde tot de 1-1 van Lucas Aydin. Diens schot kon op het nippertje gekraakt worden.
 

Nadat Mauro Lohuis (foto hierboven) wegens een blessure vervangen moest worden door Wout Deterd leek NEO na twintig minuten op 0-2 te komen. Door goed storen leek er een overtalsituatie te ontstaan, maar helaas leverde dat alleen een niet te lastig schot van Jochem Stam op.
 

Dit bleek cruciaal, want in de tegenaanval haalde de goede rechterspits de achterlijn en stelde aanvoerder Tunc in staat de 1-1 aan te tekenen. Een verdiende gelijkmaker. Korte tijd later moest Martijn Jacobs alles uit de kast halen bij een vergelijkbare situatie, maar dat deed hij naar behoren.
 

Als een nachtkaars uit
Door nogal wat blessures werden de laatste minuten heel rommelig. Pascal van Berkum was na een fraaie actie over rechts dicht bij de winnende treffer, maar werd in een ultieme poging gestuit door de doelman. Suryoye had in het laatste kwartiet veel meer balbezit, maar daar werd nogal slordig mee omgegaan zodat de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uitging.
 

NEO mocht met de 1-1 derhalve niet klagen, maar had gezien de grote kansen zelfs nog stiekem drie punten mee kunnen nemen. Niemand aan Bornse had erom gemaald dat dat onverdiend zou zijn geweest. Door de overwinningen van Vogido en Eilermark loopt NEO dus averij op, maar dat zal meer ploegen tegen Suryoye overkomen, omdat het gewoon een heel goede ploeg is.
 

Komende zondag komt Juventa’12 op bezoek bij NEO. De fusieclub uit Wierden heeft al twee keer gespeeld in 2017 en drie punten behaald.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 06 feb 2017
Jammer boys. Geen slecht resultaat.

As zondag ouderwets weer 3 punten pakken tegen Juventa ( Wierden ).

Wij supporters links van de tribune hebben er vertrouwen in.

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019