Borhave naar degradatiepoule
12-02-2017
LAAT GELIJKSPEL TEGEN V EN L WEL GOED VOOR MORAAL

Borhave naar degradatiepoule

Borhave moet handhaving in de eredivisie veilig stellen via de nacompetitie in de degradatiepoule. De ploeg van Rik Philips verzuimde zondag de kans op een verrassend plekje in de kampioensgroep levend te houden. Door een pas op de valreep tot stand gekomen gelijkspel tegen Vlug en Lenig (22-22) is een plaats bij de eerste zes uit zicht geraakt. Daarmee deed Borhave zondag vooral zichzelf te kort.

Dat het publiek in ‘t Wooldrik bij het laatste fluitsignaal uitbundig begroette had vooral te maken met het in de slotfase van het meer spannende dan fraaie duel goedmaken van een hopeloos lijkende achterstand van 16-20. Niet met het resultaat, want dat was teleurstellend. Onnodig ook, want Borhave liet tegen de Limburgse formatie veel te veel kansen liggen om de opponent op de grond te kunnen dwingen.

Aanvankelijk marcheerden de zaken nog wel naar wens voor de thuisclub, die moest winnen om perspectief te kunnen houden op een positie bij de top zes. Na de openingstreffer van Moud Vlaskamp en de gelijkmaker van V en L tekende Eline Legtenberg voor drie treffers op rij, waardoor Borhave een geruststellende voorsprong van 4-1 nam. Bij 7-7 hadden de bezoekers het evenwicht echter hersteld en sloop gaandeweg steeds meer de onrust in het Bornse team, dat geregeld blij zijn in Cynthia Snippert opnieuw een keepster van klasse te bezitten. Eva Seiger had een ongebruikelijk mindere dag en via links haperde de doelpuntenmachine bij Borhave te nadrukkelijk.

Onverzettelijkheid
Bij rust keek Borhave tegen een 11-13 achterstand aan, maar de nadelige marge liep vervolgens op tot vijf treffers bij 13-18. “Eerlijk gezegd zag ik toen ook niet aan de ploeg dat we dat verschil nog zouden wegwerken.” Bij 16-20 ontstond er echter toch iets van onverzettelijkheid bij de gastvrouwen, die langzaam maar zeker dichterbij slopen. Moud Vlaskamp, Tara Grashof en als laatste Sophie Oosterbroek zorgden ervoor dat Borhave toch nog een punt overhield aan de ontmoeting.

Sophie Oosterbroek was dus de gevierde speelster met haar late gelijkmaker. “Op sommige momenten staan we heel goed, op andere minder. We hadden onszelf natuurlijk wel als doel gesteld om die eerste zes nog te halen, al hadden we dat niet alleen zelf meer in de hand. Een aantal wedstrijden hebben we echter maar met een of twee goals verschil verloren. Misschien is dat toch een stukje ervaring dat we nog missen, op sommige momenten moeten we de rust nemen om de kansen af te ronden. In elke wedstrijd is wel iemand een keer minder op dreef, dan moeten we dat als team opvangen. Dat gebeurde vandaag net niet genoeg.”

Tandje bijgezet
In de slotfase richtte Borhave zich alsnog op, maar het herstel kwam net wat te laat om beide punten te kunnen incasseren. Aan het eind hebben we er nog een tandje bij gezet en kwamen we weer in de goede flow. Door de snelheid kwam ik toen ook wat meer aan bod.”

Rik Philips: “In de tweede helft hebben we hard gevochten en het is knap dat we nog een gelijkspel hebben gehaald. Daar hebben we niets aan, maar ik ben er wel trots op en het is goed voor de moraal dat we veerkracht hebben getoond. We wisten vooraf dat het heel moeilijk zou worden de kampioenspoule te halen. Dat we er nog zo dicht bij zijn gekomen, hadden we voor de competitie niet durven voorspellen.”

Nummer laatst Kwiek is volgende week de laatste tegenstander van Borhave in de competitie in een wedstrijd om de baard van de keizer. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
11-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020