Nieuw in de Raad: Rudy Tip
FRACTIE GB’90 WEER COMPLEET NA VERTREK WIM ROETGERINK

Nieuw in de Raad: Rudy Tip

Aan Rudy Tip de opgave om de door het vertrek van Wim Roetgerink achtergelaten lege zetel in de raadszaal te vullen namens GB’90. Niet zo gemakkelijk, beseft de 58-jarige Tip. “Wim had veel kennis en ervaring. Ik kan hem niet zomaar vervangen. Wim is Wim.” Hij zal zijn eigen draai aan het raadslidmaatschap geven. “Ik moet wel mezelf blijven, hou niet van toneelspelletjes. Daar krijg je uiteindelijk last van.” Hij vindt dat je als raadslid best een keer boos mag reageren in de raadszaal. “Maar als je mensen onderling gaat beschadigen, dan trek ik aan de bel. Het moet wel integer blijven.”

 

Geen onbekende

De geboren en getogen Bornenaar is controller van beroep en zal zich binnen de fractie van GB’90 vooral bezighouden met de vaak omvangrijke en taaie financiële onderwerpen. “Voor mij is dat eenvoudig”, lacht hij. “Maar ik snap andere dingen dan weer niet.” Rudy Tip is geen onbekende voor GB’90. Al een jaar of tien is hij actief binnen het bestuur van de partij, als penningmeester. “Toen ze me vroeger voor de bestuursfunctie was ik niet heel erg politiek betrokken, maar ik heb 13 jaar bij de gemeente Hengelo gewerkt als ambtenaar en dan krijg je de gemeentepolitiek wel mee.”

 

Bij GB’90 voelt hij zich op z’n plek, maar zo vanzelfsprekend was de keuze niet. “Ik kom eigenlijk uit een echt PvdA-nest. Mijn vader werkte in de textielfabriek en moeder was schoonmaakster.” Het werd toch GB’90. “Ik kon het bij die andere partijen niet zo vinden. Bij GB’90 heerst niet heel erg een fractiemores. Je mag een andere mening hebben en bent niet verplicht met z’n allen hetzelfde te stemmen.”

 

Analytisch en goed kunnen luisteren

Om zichzelf te omschrijven vindt hij ‘heel link’, maar komt uiteindelijk met een sterk analytisch vermogen. “Daardoor doorzie ik dingen wel snel en ik denk dat ik ook goed kan luisteren. Dat moeten we sowieso meer gaan doen.” En dan gaat het over bestuurlijke vernieuwing, een andere manier van politiek bedrijven waarbij de burgers meer betrokken worden. “Dat moeten we echt in gaan zetten nu. Je merkt dat iedereen vast zit in z’n patronen. Het is moeilijk om een cultuur te veranderen. Soms hebben wij wel zoiets van doe het maar gewoon. Begin er maar mee en wees innovatief. Misschien bereik je dan wel meer burgers.” Inwoners betrekken en verbinden is geen eenvoudige opgave. “In Zenderen en Hertme zie je wel die grote verbondenheid en samen dingen oppakken. Dat zou ik ook graag in Borne zien. Misschien moet dat op wijkniveau.”

 

Rudy Tip woont in de Stroom Esch met zijn gezin, waarvan zoon en dochter voor studie inmiddels zijn uitgevlogen. Zijn vrouw werkt vaak in de avonden en weekenden. Dat maakt het voor Rudy gemakkelijker om voor het raadswerk in de avonduren op pad te zijn en gemiddeld tussen de tien en twaalf uur per week aan het raadslidmaatschap te besteden. “Gelukkig heb ik ooit een cursus snel lezen gedaan.” Er blijft hopelijk nog tijd over voor de hobby’s mountainbiken en tennissen of om te kamperen in Italië. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024