Nieuw in de Raad: Rudy Tip
FRACTIE GB’90 WEER COMPLEET NA VERTREK WIM ROETGERINK

Nieuw in de Raad: Rudy Tip

Aan Rudy Tip de opgave om de door het vertrek van Wim Roetgerink achtergelaten lege zetel in de raadszaal te vullen namens GB’90. Niet zo gemakkelijk, beseft de 58-jarige Tip. “Wim had veel kennis en ervaring. Ik kan hem niet zomaar vervangen. Wim is Wim.” Hij zal zijn eigen draai aan het raadslidmaatschap geven. “Ik moet wel mezelf blijven, hou niet van toneelspelletjes. Daar krijg je uiteindelijk last van.” Hij vindt dat je als raadslid best een keer boos mag reageren in de raadszaal. “Maar als je mensen onderling gaat beschadigen, dan trek ik aan de bel. Het moet wel integer blijven.”

 

Geen onbekende

De geboren en getogen Bornenaar is controller van beroep en zal zich binnen de fractie van GB’90 vooral bezighouden met de vaak omvangrijke en taaie financiële onderwerpen. “Voor mij is dat eenvoudig”, lacht hij. “Maar ik snap andere dingen dan weer niet.” Rudy Tip is geen onbekende voor GB’90. Al een jaar of tien is hij actief binnen het bestuur van de partij, als penningmeester. “Toen ze me vroeger voor de bestuursfunctie was ik niet heel erg politiek betrokken, maar ik heb 13 jaar bij de gemeente Hengelo gewerkt als ambtenaar en dan krijg je de gemeentepolitiek wel mee.”

 

Bij GB’90 voelt hij zich op z’n plek, maar zo vanzelfsprekend was de keuze niet. “Ik kom eigenlijk uit een echt PvdA-nest. Mijn vader werkte in de textielfabriek en moeder was schoonmaakster.” Het werd toch GB’90. “Ik kon het bij die andere partijen niet zo vinden. Bij GB’90 heerst niet heel erg een fractiemores. Je mag een andere mening hebben en bent niet verplicht met z’n allen hetzelfde te stemmen.”

 

Analytisch en goed kunnen luisteren

Om zichzelf te omschrijven vindt hij ‘heel link’, maar komt uiteindelijk met een sterk analytisch vermogen. “Daardoor doorzie ik dingen wel snel en ik denk dat ik ook goed kan luisteren. Dat moeten we sowieso meer gaan doen.” En dan gaat het over bestuurlijke vernieuwing, een andere manier van politiek bedrijven waarbij de burgers meer betrokken worden. “Dat moeten we echt in gaan zetten nu. Je merkt dat iedereen vast zit in z’n patronen. Het is moeilijk om een cultuur te veranderen. Soms hebben wij wel zoiets van doe het maar gewoon. Begin er maar mee en wees innovatief. Misschien bereik je dan wel meer burgers.” Inwoners betrekken en verbinden is geen eenvoudige opgave. “In Zenderen en Hertme zie je wel die grote verbondenheid en samen dingen oppakken. Dat zou ik ook graag in Borne zien. Misschien moet dat op wijkniveau.”

 

Rudy Tip woont in de Stroom Esch met zijn gezin, waarvan zoon en dochter voor studie inmiddels zijn uitgevlogen. Zijn vrouw werkt vaak in de avonden en weekenden. Dat maakt het voor Rudy gemakkelijker om voor het raadswerk in de avonduren op pad te zijn en gemiddeld tussen de tien en twaalf uur per week aan het raadslidmaatschap te besteden. “Gelukkig heb ik ooit een cursus snel lezen gedaan.” Er blijft hopelijk nog tijd over voor de hobby’s mountainbiken en tennissen of om te kamperen in Italië. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘De grenzen van beroep op gedrag zijn bereikt’

Het lijkt erop dat er landelijk een avondklok gaat gelden vanaf komend weekend. Het is in ieder...
20-01-2021

Vervolgproces azc onder vergrootglas

Uit de vele, vele vragen van raadsleden tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het...
19-01-2021

Kotteman krijgt motie van treurnis aan de broek

In de ingelaste raadsvergadering van 14 januari werd met meerderheid van stemmen een motie van...
14-01-2021

Uitsluiten biologische varkenshouderij niet...

Het blijkt niet mogelijk te zijn om aparte regels te maken voor biologische varkenshouderijen en...
14-01-2021

Verhuur aan COA blijkt ‘out-of-the-box idee’

De optie om het azc-gebouw in Azelo, tegen eerdere afspraken in, opnieuw aan het COA te verhuren...
13-01-2021

Coronaproof stemmen Tweede Kamer verkiezingen

In maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om dat coronaproof te doen is er een aantal...
13-01-2021