Realityserie RTV Oost over Dijkhuis
16-02-2017
NEGEN AFLEVERINGEN 'KEN IE MIE NOG?' VANAF 28 FEBRUARI

Realityserie RTV Oost over Dijkhuis

Zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) staat vanaf 28 februari op TV Oost centraal in een negen afleveringen tellende realityserie over verpleeghuiszorg. ‘Ken ie mie nog?’ is de titel van de serie die is gemaakt door camera journaliste Jauke Boerdam. Zij volgde hiervoor een maand lang dagelijks het leven en werken op een verpleegafdeling van woonzorgcomplex Het Dijkhuis in Borne.
 

Boerdam kreeg onbeperkt toegang tot alle afdelingen en filmde onder meer de dagelijkse en nachtelijke uren op de Keizerskroon, een van de verpleegafdelingen voor psychogeriatrie. Ook volgde zij een nog zelfstandig wonend echtpaar waarvan de vrouw dementie heeft, tijdens het afscheid nemen van haar woning in Enschede tot de opname in Het Dijkhuis. In Hengelo filmde en sprak zij in het hospice met een man die ALS heeft. Aandacht is er ook voor activiteiten als dagbesteding, dagbehandeling, fysiotherapie en de inzet van vrijwilligers. Bewoners, familieleden en medewerkers van alle disciplines komen in de afleveringen aan het woord.
 

Dagelijkse gang van zaken
‘Ken ie mie nog?’ is gemaakt op initiatief van de RTV Oost. “Wij volgen het landelijk nieuws rond ouderenzorg nadrukkelijk”, zegt Boerdam. “De beeldvorming is overwegend negatief. De berichtgeving over de IGZ-lijst met zwakke instellingen, Hugo Borst die de noodklok luidt, het gebrek aan handen aan het bed en het geruchtmakende plascontract hebben hier aan bijgedragen. Wij wilden zelf zien wat er klopt van die algemene beeldvorming. Gewoon een eerlijk beeld geven van de dagelijkse gang van zaken in een zorgcomplex.”
 

Realistisch beeld
De regionale omroep benaderde hiervoor TMZ, waar regiomanager Jos van der Wal positief reageerde. “Wij zijn een open en transparante organisatie en hebben niets te verbergen. Daarom hebben wij ook meegewerkt aan een eerder vergelijkbaar verzoek van de Twentsche Courant Tubantia. Een journaliste liep een week mee in Het Borsthuis in Hengelo, wat resulteerde in een integere waarheidsgetrouwe reportage. De realityserie van RTV Oost is wat mij betreft een logisch vervolg hierop. Wij hebben vertrouwen in de integere aanpak van RTV Oost en de kans aangegrepen om een genuanceerd en realistisch beeld van de werkelijkheid te laten zien. Uiteraard hebben wij van iedereen van wie dit nodig was toestemming gevraagd en gekregen om de serie te maken.”

Boerdam spreekt van een indrukwekkende ervaring. “Er over lezen is totaal iets anders als het zelf zien en meemaken.”
 

‘Ken ie mie nog?’ wordt vanaf dinsdag 28 februari wekelijks uitgezonden vanaf 19.20 uur met herhalingen om 21.20 en 23.20 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024