Borhave tankt bij Kwiek vertrouwen
18-02-2017
ALS NUMMER TWEE VAN START IN DEGRADATIEPOULE

Borhave tankt bij Kwiek vertrouwen

Borhave begint als nummer twee aan de nacompetitie in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie. Dankzij een duidelijke zege bij nummer laatst Klink Nijland Kwiek in Raalte (23-32) start het team van coach Rik Philips met vertrouwen aan de beslissende fase in het gevecht om lijfsbehoud in de hoogste afdeling.

Met drie punten heeft Borhave voorlopig een voorsprong van twee punten op E & O uit Emmen en van drie punten op Kwiek. V en L, dat zoals verwacht thuis niet was opgewassen tegen koploper Succes VOC Amsterdam, belandde uiteindelijk op de zevende plaats in de competitie en heeft in de barrage een punt voordeel op Borhave.

Al halverwege nagenoeg zeker
In sportcentrum Tijenraan te Raalte was Borhave al halverwege (9-16) nagenoeg zeker van de zesde zege van dit seizoen. Bij rust had het al een fors gat geslagen met de thuisclub, die bij winst nog de laatste plaats had kunnen overdoen aan E & O. De ploeg uit Emmen is volgend weekend op Drentse bodem de eerste tegenstander van Borhave in de degradatiepoule.

Borhave kende nog wel een lastige openingsfase bij Kwiek, dat bij 7-5 zelfs met twee treffers verschil leidde. Maar onder aanvoering van een uitblinkende Eline Legtenberg liepen de bezoekers in één ruk uit naar 7-14, waarbij de formatie uit Raalte zelfs een kwartier lang helemaal niet tot scoren kwam. "We moesten er wel voor knokken", aldus Rik Philips, "maar de achterstand van twee punten was niet echt een reden voor paniek. Na 7-5 stonden we in de dekking heel goed en konden we vooral via een super goede Eline prima profiteren van de ruimte die we kregen.

Even wat minder geconcentreerd
De rustgevende voorsprong van 9-16 halverwege leidde ertoe dat Borhave na de pauze even wat minder geconcentreerd was, waardoor Kiwek het verschil tot vijf doelpunten kon reduceren. Philips: "Maar we pakten het op tijd weer op en hebben uiteindelijk zonder problemen de wedstrijd uitgespeeld.

Borhave kon het zich permitteren om de goed van een rugblessure herstellende Ilse Legtenberg oop detribune te laten toekijken en jonge speelsters uit de selectie de nodige speelminuten te laten maken. Zo scoorde Nina Lansink Rotgerink (foto hierboven) haar eerste treffer in de eredivisie en smaakte de pas vijftienjarige keepster Riëlle Screever het genoegen onder meer een strafworp buiten de palen te houden.

"We wisten voor de wedstrijd dat we niet lager meer konden eindigen dan de achtste plaats", meldde een tevreden Rik Philips na afloop. "We hopen dat de kleine pijntjes bij diverse speelsters op tijd genezen om als een fit team aan de degradatiepoule te kunnen beginnen. Maar vanavond hebben we in elk geval door goed te spelen vertrouwen getankt. Kwiek probeerde in de tweede helft verschillende vormen van verdedigen uit, maar we bleven zelf goed staan."

Eline Legtenberg tekende voor liefst elf van de Bornse doelpunten, waarvan ze er alleen al acht produceerde in de eerste helft. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024