Wat te doen met Oude Deldensestraat?
WENSEN EN IDEEËN VAN BEWONERS GEÏNVENTARISEERD

Wat te doen met Oude Deldensestraat?

Het werd een keer tijd. Al jaren staat het opknappen van de Oude Deldensestraat bovenaan het wensenlijstje. Het wegdek vertoont gaten, is hier en daar wel opgelapt, maar kan wel een grondige aanpak gebruiken. De wortels van de grote oude bomen hebben hun verwoestende werking op de trottoirs gehad, waardoor voetgangers en minder validen maar met moeite hun weg kunnen vinden. En dan is er nog de verkeer- en parkeeroverlast.

 

Inloopavond voor bewoners

In november vorig jaar ging de raad akkoord met het opzijzetten van budget en dat betekent dat er kan worden begonnen met nadenken over hoe de Oude Deldensestraat dan het beste aangepakt kan worden. Zoals dat tegenwoordig gaat mogen bewoners in een vroeg stadium meepraten over de plannen, hun wensen en ideeën kenbaar maken en hun inbreng geven voor de herinrichting. Maandagavond organiseerde de gemeente daarvoor een inloopavond waar bewoners in groten getale op af waren gekomen.

 

30 km zone

Er lag nog geen ‘panklaar’ plan, maar er waren al wel kaders waarbinnen de ideeën en wensen moesten passen, legde beleidsmedewerker verkeer Herman Horsthuis uit. De Oude Deldensestraat wordt 30 km zone en dat betekent dat het asfalt eruit gaat en er klinkers voor in de plaats komen. Daarnaast moeten er verkeer remmende maatregelen komen, zoals plateau’s of drempels en zal de straatverlichting worden vernieuwd. Uitgangspunt is toegankelijkheid voor alle weggebruikers.

 

De gemeente wilde graag van de bewoners weten hoe ze dachten over de huidige bomen in de straat en of inrichten als eenrichtingsweg een optie was. Bijvoorbeeld voor het smalle deel (foto rechts) vanaf de Dunantstraat tot aan de Europastraat. Mogelijk moest er een vrachtwagenverbod komen, waarbij Carnavalsland dan wel een ontheffing zou krijgen.

 

Vooral in carnavalstijd is parkeren in de straat een probleem. Nu is de weg blauwe zone tot aan de Cuba, maar misschien moest dat wel doorgetrokken worden tot aan de Dunantstraat. En zo waren er meer punten waarop de gemeente graag de mening van de bewoners wilde weten.

 

In mei uitgewerkt plan

In vier groepen werd het gesprek aangegaan, waarbij verschillende meningen over tafel gingen. Niet iedereen is het op alle vlakken met elkaar eens, maar de meest overheersende stemming was toch wel dat de bewoners blij zijn dat er eindelijk eens wat gebeurt aan hun straat.

 

Als alles meezit ligt er eind mei een concreet plan, waar de bewoners dan nog eens in detail naar kunnen kijken. Naar verwachting zou voor het eind van 2017 de schop in de grond kunnen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
A. Nijmeijer — 21 feb 2017
Liefst zo dorps mogelijk houden, klinkers prima en 30 km zone. Als er aan 1 kant mag worden geparkeerd, zijn denk ik geen maatregelen meer nodig als drempels ed.
G Grob — 21 feb 2017
Allemaal leuk en aardig, moet zeker wat aan gedaan worden. En daarna de Europastraat, word ook tijd dat daar wat aan gedaan word!

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024