Bas Nijhuis fluit topper NEO JG2 - NEO JG1
26-02-2017
SPANNENDE WEDSTRIJD RESULTEERT IN GELIJKSPEL

Bas Nijhuis fluit topper NEO JG2 - NEO JG1

Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag de topper in de G-junioren competitie gespeeld tussen de beide koplopers: NEO JG2 - NEO JG1. Deze belangrijke wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die door zijn goede prestatie van vandaag ook is aangewezen om de topwedstrijd in de eredivisie, Feyenoord-PSV, te leiden. Met twee (ludieke) gele kaarten en een bijna leeg spuitbusje verliet hij tevreden het veld.

 

Maar nu de wedstrijd

Onder gunstige weersomstandigheden werd er door beide teams maximaal gestreden om de winst. Na ongeveer 10 minuten wist Nisha de verdediging van NEO JG2 te omzeilen en te scoren: 0-1. NEO JG2 deed er daarom een schepje bovenop wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige goal van Niels: 1-1.

Tijd voor de rust en het bespreken van een nieuwe tactiek voor de tweede helft. Tijdens de rust werden er volop selfies genomen met de scheidsrechter, waardoor er weinig tijd was voor een goede analyse. Geen probleem, de teams bleven volop gemotiveerd.

 

De strijd leek gestreden....

En dat de spelers zich door niets lieten beïnvloeden bleek al direct na de aftrap. Na een redding van keeper Rob kwam de bal bij Nisha die vanaf het middenveld de bal in de goal wist te schieten: 1-2. Aangespoord door deze goal trok JG1 opnieuw in de aanval en weer bleken ze de sterkste. Gerwin bracht de stand op 1-3. De strijd leek gestreden, maar niets was minder waar, onder leiding van een aantal sterke middenvelders trok NEO JG2 alles uit de kast. De verdediging van JG1 stond onder een permanente druk.

 

De goede vorm van doelman Jelle voorkwam regelmatig een tegengoal. Uiteindelijk moesten ze toch toegeven, de krachtige Niels wist met twee goals zijn hattrick vol te maken: 3-3. Daarna kreeg Joris nog een geweldige kans maar hij wist met een maximale krachtinspanning niet te scoren. Een mooie eindstand die er voor zorgt dat de return op 13 mei weer belangrijk zal zijn voor een plaats in de top van deze G junioren competitie.

 

NEO start met G-seniorenteam

Volgend seizoen start NEO ook met een seniorenteam in de G-competitie. Dit team zal bestaan uit spelers van 18 jaar en ouder, regelmatig spelen in de competitie en minimaal één maal per week trainen. Belangstelling? Meld je aan via www.rksvneo.nl

 

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024